CEO are cu 1.100 mai puțini angajați și va avea și mai puțini în 3 luni

Minuta primei ședințe a grupului de lucru constituit de ministrul energiei Sebastian Burduja, pentru prelungirea termenelor din planul de restructurare al CE Oltenia, oferă mai multe informații relevante pentru a înțelege mai bine stadiul în care se află CE Oltenia și investițiile anunțate. La ședință s-a stabilit contractarea unui consultant, până în noiembrie, care să facă un studiu legat de producerea de energie pe cărbune, corelat cu analiza de adecvanță al Transelectrica. 


Într-un zgomot continuu pe care îl fac câțiva lideri de sindicat se pierd din vedere o mulțime de aspecte. 

Singurul lucru cert este că cele două centrale pe gaze și parcurile fotovoltaice nu vor fi realizate în termenele anunțate. Nu este exclus nici să nu se facă vreodată.


Tot CE Oltenia ”a lucrat” la niște hârtii pentru o investiție a chinezilor la Rovinari ani buni, în care au fost plătite comisii diverse care ”munceau” la acest proiect pe salarii mari. 

Investițiile de la CEO au și fonduri aprobate, au fost create societățile mixte și totuși lucrurile nu se mișcă. Conform planului aprobat, costurile de restructurare ale CEO vor ajunge la 3,94 miliarde de euro, din care 1,76 miliarde euro ajutor din fondurile statului, 895,3 milioane de euro alocate Fondul pentru Modernizare și 1,27 miliarde de euro contribuţie proprie a CEO. Fondul de Modernizare este în așteptare, pentru motive care nu se cunosc pe moment.


Erau 11.000 de angajați la CE Oltenia la începutul anului, iar acum sunt 9.900 se arată în minuta oficială a ședinței de la Ministerul Energiei. Un număr de 9.900 în condițiile în care au fost angajate 1.800 de persoane.  La finalul lui 2023, societatea trebuie să aibă 7.900 de angajați, față de 9.900 cât chiar în prezent”, se arată în minuta de ședință. 

Ședința a fost condusă de secretarul de stat Pavel Casian Nițulescu, în calitate de președinte al grupului de lucru și secretarul general Constantin Saragea, vicepreședinte al grupului de lucru. Nițulescu este și membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. 

La ședință a participat pentru câteva minute și ministrul Sebastian Burduja, care a transmis câteva lucruri clare: cooptarea în grupul de lucru a unor reprezentanți de la Transelectrica și Transgaz și realizarea unui studiu de către un consultant recunoscut, 

cu privire la politica de producere a energiei pe cărbune. Burduja a mai transmis că trebuie să dispară cheltuielile inutile de la companie.

Vizualizări: 4,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: