CEO: Fără ajutor nu vom mai putea susține sistemul energetic

Numele Complexului Energetic Oltenia este vehiculat în ancheta efectuată de Consiliul Concurenței și Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), legată de explozia prețurilor la energie pe bursă. CE Oltenia susține că nu a primit încă informația că ar fi verificată sau că este suspectată de ceva și mai mult, transmite într-un comunicat de presă că speră că această anchetă să cuprindă și alte probleme din piață. „Considerăm că o astfel de analiză trebuie să fie exhaustivă și, deși pornită de la prețul tranzactiilor realizate pe pietele angro pe termen scurt, sa ia in considerare și volumul exagerat de mare al tranzacțiilor pe termen scurt  in corelare cu cele realizate pe termen lung și cu preturile incredibil de mici oferite pe piața cu amănuntul“.
A mai solicitat CEO să se analizeze și condițiile în care se lucrează în energia pe combustibili fosili. „Fără o susținere anuală constantă, producătorii de energie din surse clasice, din rațiuni economice, nu vor mai avea capacitatea fizică pentru a menține siguranța sistemului energetic“.

Complexul Energetic Oltenia a asigurat o putere medie de 2900 MW în perioadele cu ger, chiar și cu nenumărate probleme tehnice, dar și de management. 

Vizualizări: 2,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: