CEO nu a mai plătit de trei ani. Dezbatere!

Zeci de localnici din Roșia de Amaradia sunt chemaţi la o dezbatere cu oficialii Complexului Energetic Oltenia. Este vorba despre proprietarii de terenuri care nu au mai primit uzufructul de trei ani. Dezbaterea va avea loc miercuri, 21 noiembrie, la ora 10.00, la sediul primăriei. Vor fi chemate persoanele afectate de lucrările miniere din perimetrul Carierei Ruget pentru identificarea celor mai bune soluţii privind reconstrucţia ecologică a terenurilor distruse, a fost mesajul primarului Liviu Cotojman.

Edilul a subliniat că cei 80 de oameni afectaţi nu au mai primit banii pentru uzufruct de trei ani. Una dintre variantele expuse de companie este ca terenurile să fie nivelate și redate în circuitul agricol. O altă variantă este să fie adus sterilul în groapă, pe benzile transportoare, de unde există licenţă de exploatare și unde sunt și zăcăminte importante de cărbune.

„Cheltuielile pentru astfel de lucrări sunt undeva la 14 milioane de lei. Nu ştiu dacă îşi permite compania să aloce banii aceştia pentru închidere, ecologizare şi amenajare teren, având în vedere că este prima carieră din Gorj care ar beneficia de aceste lucrări”, a mai explicat primarul din Roşia de Amaradia. (A.A.)

Vizualizări: 1,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: