Cer semafor sau barieră după accidentul de pe calea ferată

Mai mulți localnici din Tetila, Bumbești-Jiu, și șoferi spun că trecerea la nivel cu calea ferată e periculoasă pentru conducătorii auto pentru că nu este vizibilitate foarte bună în zonă. "E curbă și dacă vine vreun tren dinspre Târgu Jiu riști să nu-l vezi. Au mai fost accidente, au mai murit oameni. Trebuie un semafor sau o barieră", spune un șofer. 

În această dimineață, în zonă, a avut loc un accident feroviar mortal. Un bărbat a murit după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren. Potrivit conductorului, șoferul nu s-ar fi asigurat. "Nu m-a văzut deloc. A intrat în plin", a spus acesta. 

16 călători erau în tren. Mergeau spre Craiova. Doi dintre ei au coborât și au plecat cu mașini de ocazie. "Era întuneric, nu dormeam, dar nici nu am văzut. Nu mi-am dat seama până nu ne-au spus. S-a auzit o bubuitură. Apoi am aflat că a lovit trenul o mașină", a spus o femeie. "Noi mergem spre Herculane. Stăm deja de trei ore în tren și asteptăm. Nu am știut ce s-a întâmplat. Am auzit ca și când era o piatră mare sub tren. Apoi am aflat că a lovit o mașină", a spus un tânăr. 

Salvatorii chemați la fața locului n-au mai putut decât să constate decesul. Bărbatul conducea o ambulanță privată și mergea să ia un bolnav din zonă și să-l ducă la dializă. 

Polițiștii gorjeni au deschis un dosar penal și urmează să stabilească exact ce s-a întâmplat. "Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că un bărbat de 48 de ani, din comuna Dănciulești, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, la pătrunderea pe DC 2A Tetila, la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu indicator și marcaj rutier, nu s-ar fi asigurat corespunzător și nu ar fi acordat prioritate de trecere trenului numărul 2080, care circula pe ruta Petroșani-Craiova, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto, acesta fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei. 

Conductorul trenului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă", anunță IPJ Gorj.

Vizualizări: 2,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: