CFR rămâne cu amenda de la Poliția Locală Târgu Jiu. Motivarea instanței!

Regionala CFR Craiova a cerut, în instanță, anularea amenzii de 3.000 de lei date, în toamnă, de Poliția Locală Târgu Jiu pentru neîntreținerea trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Ana Ipătescu. Judecătoria Târgu Jiu i-a respins plângerea contravențională.

„Pe fondul cauzei, petenta (n.red. CFR Craiova) a învederat instanței de judecată faptul că starea de fapt reținută în sarcina sa prin actul sancționator nu este reală, întrucât la trecerea la nivel cu calea ferată km 69+789 (...) deși starea dalelor prezintă o ușoară uzură, nu este pusă în pericol siguranța traficului rutier, iar până în prezent nu au fost semnalate incidente rutiere”, a motivat CFR Craiova. În plus, compania a susținut că s-au făcut verificări în primăvara anului 2019 și nu s-au constatat probleme la trecerile de cale ferată din municipiu.

Poliția Locală Târgu Jiu a adus, însă, fotografii de la fața locului, arătând că dalele din beton și calea rutieră din pasaj prezintă deteriorări de natură a pune în pericol traficul rutier.

În aceste condiții, instanța a apreciat că nu se impune anularea sau înlocuirea sancțiunea amenzii, „având în vedere atitudinea petentei, care nu a realizat nici acum faptul că nu a îndeplinit obligațiile legale ce îi revin, că fapta sa putea avea urmări negative dintre cele mai grave pentru traficul rutier în zonă, iar gradul de pericol social concret al faptei este unul crescut, tocmai din perspectiva accidentelor care ar putea avea loc ca urmare a denivelărilor și deficiențelor din pasajul asfaltic”.

În plus, susține instanța, CFR are obligația „nu de a lua măsuri după ce se petrece un eveniment nefast, ci tocmai de a preveni apariția unor astfel de incidente prin supravegherea continuă și întreținerea permanentă a acestui gen de sectoare de drum”.

Decizia Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă.

Vizualizări: 1,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: