CE Oltenia ar putea angaja o casă de avocatură pentru procesul cu foștii directori

Complexul Energetic Oltenia ar putea angaja o casă de avocatură care să-i apere interesele în instanță în procesul ce va fi deschis împotriva a treisprezece directori și foști directori din companie. Adunarea Generală a Acționarilor a fost de acord ca aceștia să fie trași la răspundere pentru prejudiciile constatate de Corpul de Control al Ministerului Energiei în ultimii ani și, implicit, pentru managementul defectuos.

Președintele Directoratului companiei admite că juriștii ar putea fi înlocuiți la acest proces cu o casă de avocatură. Până acum nu a fost luată însă o decizie. “Există posibilitatea chiar a unei firme de avocatură având în vedere că este o decizie a Consiliului de Supraveghere aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor, se poate lua și decizia de reprezentare de către o casă de avocatură. Dar, nu s-a pus în discuție cine va reprezenta în instanță această acțiune. Nu evaluez eu juriștii noștri. Au fost procese multe pe care le-au câștigat, au fost procese pe care le-au pierdut”, a explicat Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei, la Târgu Jiu TV.

În total, sunt 13 foști și actuali directori pe lista celor care vor fi duși în instanță și întrebați de prejudiciile pe care Corpul de Control le-a depistat în cadrul verificărilor făcute ani la rând în compania energetică.

Printre cei 13 ghinioniști se numără Sorin Boza, Dan Vasile și Ovidiu Bălăcescu, revocați din Directoratul companiei, dar și foști directori ca Laurențiu Ciurel, Luminița Popescu sau Daniel Antonie.

Prejudiciile estimate de controlorii ministeriali adună 100 de milioane de euro, iar aceștia au dat vina pe managementul defectuos pentru această „gaură” în bugetul producătorului de energie.

Vizualizări: 1,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: