Vila unui medic gorjean, scoasă de sub sechestru

O instanță a Judecătoriei Târgu Jiu a decis, marți, ridicarea sechestrului asigurător dispus de Parchetul General asupra vilei medicului oncolog Mariana Găvănescu.

„Admite în parte cererea formulată de inculpaţii Găvănescu Mariana şi Găvănescu Victor. Dispune ridicarea sechestrului asigurător dispus asupra imobilului situat în municipiul Tg-Jiu, str. Vulcan nr.3, judeţul Gorj, imobil compus din teren şi construcţie, dobândit prin actul de adjudecare din 27.06.2011, măsură dispusă prin ordonanţa nr.364/P/2014 din data de 3.11.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a decis Judecătoria Târgu Jiu. Sentința poate fi atacată cu recurs.

Fosta șefă a secției de Oncologie a Spitalului Județean și soțul ei, administrator al unei firme care oferea servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, sunt acuzați că au fraudat bugetul Casei Județene de Sănătate Gorj, pentru bolnavii de cancer.

Soții Găvănescu au fost trimiși în judecată în toamna anului trecut, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri. Procesul pe fond încă nu a început, fiind judecate și admise mai multe contestații.

Din rechizitoriul întocmit în cauză a rezultat că, în perioada 2008 – 2016, în calitate de șef al secției de oncologie, Mariana Găvănescu recomanda pacienților servicii de îngrijiri medicale la domiciliu prestate de firma soțului său. Societatea beneficia astfel de decontări din partea Casei de Sănătate.
Pentru cele 202 de decizii de îngrijiri medicale frauduloase, soții Găvănescu ar fi câștigat aproape 200.000 de lei.
CJAS Gorj s-a constituit parte civilă în acest dosar.

Vizualizări: 3,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: