Chioșcurile din școli, controlate de inspectorii DSP Gorj. Amenzi!

Patru chioșcuri care funcționează în incinta unor școli din Târgu Jiu au fost amendate de inspectorii de sănătate publică pentru că vindeau alimente care nu sunt recomandate elevilor. Activitatea acestora a fost suspendată. În plus, DSP a dat și amenzi în valoare de 50 de mii de lei. 

„Până în momentul de față, a fost suspendată activitatea a 4 chioșcuri din incinta unor unități de învățământ de pe raza municipiului Târgu Jiu, pentru comercializarea alimentelor nerecomandate elevilor, conform Ord. M.S. 1563 /2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi (Anexa nr. 1- unde sunt menționate alimentele nerecomandate preșcolarilor și școlarilor) și Legea nr. 123/2008 pentru o alimentație sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar. De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 50.000 de lei.

În cadrul aceleași acțiuni a fost aplicată o sancțiune contravențională unui cabinet medical școlar în valoare de 6.000 de lei pentru că personalul medical nu purta echipamentul de protecție corespunzător. Totodată, alte două unități de învățământ au fost sancționate contravențional cu o amendă de câte 1600 de lei/unitate pentru păstrarea necorespunzătoare a substanțelor dezinfectante. Acțiunile continuuă, fiind vizate toate unitățile de învățământ de pe raza județului Gorj", a transmis DSP Gorj. 

Vizualizări: 874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: