Cîlnic: A început construcţia noului dispensar

Şantier la liziera pădurii Crihala din comuna gorjeană Cîlnic. Administraţia locală a demarat lucrările de construire a unui nou dispensar medical, cu centru de permanenţă. Şantier este şi în spatele sediului primăriei, unde evoluează cu paşi rapizi lucrările de construire a primului centru after school din comună.

Noul dispensar va funcţiona lângă baza sportivă din Cîlnic, fiind amplasat lângă drumul naţional care tranzitează localitatea. Autorităţile locale au considerat că se impune construirea unui nou dispensar medical, dat fiind faptul că centrul de sănătate actual funcţionează într-o clădire veche. Acolo desfăşoară activitate medicul de familie, dar şi specialiştii centrului de permanenţă, care asigură neîntrerupt asistenţa medicală. După finalizarea lucrărilor la dispensar, toată activitatea va fi mutată în noul spaţiu unde va funcţiona şi un cabinet stomatologic. Investiţia este realizată din fonduri atrase de administraţia locală prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi se ridică la 2 milioane de lei. „Lucrările au început acum o săptămână. Termenul de finalizare este de 2 ani, dar sigur vor termina mai repede. Executantul este o firmă din Gorj”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic.

Ceva mai avansate sunt lucrările demarate de administraţia locală pentru înfiinţarea primului centru after school din comună. Obiectivul este realizat în apropierea sediului primăriei. În această perioadă, constructorul lucrează la turnarea plăcii peste parter, astfel încât să treacă la construcţia primului etaj. Investiţia este finanţată din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea obiectivului este de 500.000 de euro. Clădirea va fi compusă din parter, etaj şi mansardă. Unitatea şcolară va dispune şi de un lift. Copiii îşi vor putea face temele sub îndrumarea unor dascăli, vor primi hrană şi vor avea program de somn. Centrul va fi dotat cu paturi, sală de mese, sală de joacă şi de studiu. Copiii din Cîlnic vor putea fi găzduiţi în cadrul acestui centru începând din toamna anului viitor.

Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: