Zeci de tineri, în luptă pentru marele trofeu

Peste 50 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, din toate colțurile țării, s-au înscris la Festivalul Național al Copiilor "Maria Lătărețu". Competiția artistică se află anul acesta la cea de-a V-a ediție și se va desfășura duminică, 23 octombrie, la Muzeul Județean "Alexandru Ștefulescu" din Târgu Jiu. Din juriu va face parte inclusiv Ioana Lătărețu, nora celebrei cântărețe Maria Lătărețu.

Festivalul Național al Copiilor "Maria Lătărețu" va aduna laolaltă copii talentați din toată țara, așa cum s-a întâmplat la fiecare ediție. Dacă anul trecut festivalul a avut loc în luna mai, de această dată se va desfășura în luna octombrie, mai exact la finalul acestei săptămâni. Evenimentul este organizat de publicistul Dorin Brozbă. Acesta s-a arătat indignat de faptul că, în afară de Muzeul Județean Gorj, nimeni nu s-a implicat în ceea ce privește organizarea evenimentului cultural-artistic. "Festivalul nostru și-a atins ținta, adică să avem reprezentanți din aproape toată țara. Este vorba de copiii de până în 14 ani, sunt foarte buni, bine pregătiți. Pe majoritatea îi știu. Singurul sprijinitor este Muzeul Județean și în mod personal domnul director Dumitru Horopan. Restul? Toată lumea e fugită. Mi-a și zis cineva că acești concurenți nu au drept de vot și că de aceea nu îi interesează. M-au lămurit", a declarat Dorin Brozbă, organizatorul evenimentului.
Publicistul nu a vrut să spună cine a putut debita o astfel de frază, dar a explicat că atunci când va ajunge la bătrânețe va scrie o carte de memorii în care va face această dezvăluire.
La concurs s-au înscris până acum 54 de copii. Aceștia vin din localități precum Balș, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Vulcan și din mai toate localitățile gorjenești. Din juriul festivalul vor face parte: solista de muzică populară Nina Predescu, Ioana Lătărețu-nora Mariei Lătărețu, Maria Corlan Mischie-profesor la Școala Populară de Artă, Roxana Croitoru- câștigătoarea primei ediții a festivalului, și alții.
Cei mai talentați copii vor fi recompensați cu sume de bani și colete cu reviste despre Maria Lătărețu. Marele premiu este trofeul festivalului.

Vizualizări: 1,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: