Licitaţie pentru stadion. Lucrări gata în 6 luni

Lucrările la Stadionul Municipal din Târgu Jiu ar putea începe până la sfârşitul acestui an. Licitaţia va avea loc în data de 14 noiembrie, iar autorităţile speră ca procedura să se finalizeze fără contestaţii. Potrivit autorităţilor locale, lucrările ar trebui încheiate în maximum o jumătate de an.

Investiţia va fi dusă la îndeplinire de Compania Naţională de Investiţii (CNI). Lucrările se ridică la 5 milioane de euro, banii fiind alocaţi la mijlocul lunii septembrie, prin hotărâre de Guvern. „Sperăm să nu apară contestaţii, iar CNI să găsească cea mai bună soluţie. Adică societatea care să poată executa restul de lucrări ce au mai rămas pentru finalizarea acestei investiţii. După discuţiile pe care le-am avut cu partea tehnică din primărie, ar fi o investiţie care s-ar putea derula, în condiţii normale, pe maximum 6 luni. Adică, undeva la mijlocul anului 2019 am putea discuta de inaugurarea acestui stadion”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Municipalitatea spune că lucrările care cad în responsabilitatea Primăriei Târgu Jiu au fost realizate în proporţie de 80-90%. Primăria mai are de făcut doar canalizarea pluvială, spune primarul Romanescu, iar aceste lucrări vor putea fi executate doar după ce constructorul desemnat prin licitaţie va realiza racordurile aferente.

Autorităţilor locale din Târgu Jiu nu le este clar cine va suporta cheltuielile pentru întreţinerea stadionului pe perioada rece. „Este o discuţie. Se reglează de către noi cu CNI şi cu firma care a executat lucrările, atâta timp cât obiectivul nu este predat primăriei. A fost o discuţie la CNI să vedem exact cum reglăm aceste cheltuieli. Noi putem să facturăm, ulterior recuperăm sumele de la cei care deţin acest obiectiv. Şi pe cheltuielile de anul trecut tot în acest sens se discută, să vedem exact. CNI fiind companie de stat, şi primăria, folosind tot bani publici, se face un reglaj între noi şi CNI”, a spus Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: