Cinci beneficii ale consumului de gutui
![](/img/zoom_in.png)
Reglează tranzitul intestinal. Gutuile sunt deosebit de bogate în fibre, cantitatea fiind mai mare decât în majoritatea celorlalte fructe. Tocmai acest conținut ridicat în fibre participă la buna reglare a tranzitului intestinal.
Sursă de vitamine. Fructul conține o mare cantitate de minerale, mai ales magneziu și oligo-elemente, constituind în același timp și o bună sursă de vitamina C (15 mg/100 g).
Au puține calorii. Gutuile sunt foarte potrivite în curele de slăbire, deoarece conţin doar 44 de calorii/100 de grame.
Calmează virozele respiratorii. În medicina naturistă, gutuile sunt utilizate pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, antispastice, analgezice şi expectorante.
Au proprietăţi emoliente şi cicatrizante. Astfel, pentru a grăbi vindecarea rănilor, crăpăturilor, iritaţiilor se pot aplica pe zonele respective comprese îmbibate cu suc de gutui sau chiar feliuţe subţiri de gutuie.
Vizualizări: 5,469
Trimite pe WhatsApp