O persoană din zece suferă de „sindromul vibrațiilor fantomă”

Un profesor de la o universitate din Statele Unite  susține că circa 90% dintre utilizatorii telefoanelor mobile suferă de "sindromul vibraţiilor fantomă", scrie The Independent.

Tuturor ni s-a întâmplat să ni se pară că vibrează telefonul din buzunar iar când verificam să constatăm că nu a sunat nimeni. Acest fenomen a primit numele de "vibraţii fantomă", cauzat de folosirea intensă a telefonului mobil.

Deținătorii celulalelor au telefoanelor mobile au senzaţia eronată că telefonul lor sună, însă este vorba despre deprinderile memorate de organismul uman, în urma utilizării intense a telefonului mobil.

Profesorul Robert Rosenberger de la Georgia Institute of Technology din Atlanta a declarat pemtru BBC că atunci când o persoană îşi lasă telefonul în buzunar, dispozitivul devine "parte integrantă" a corpului: "E ca atunci când porţi o pereche de ochelari. Când te-ai obişnuit cu ei şi aproape că au devenit o parte din tine, ajungi să uiţi uneori că-i porţi. La fel se întâmplă şi cu telefonul din buzunar. Devine o parte din tine, iar tu fiind "antrenat" să percepi vibraţiile telefonului ca pe un semnal că ai primit un apel sau un sms, devine uşor să interpretezi greşit alte senzaţii similare". Un studiu recent la care au participat studenţi a scos în evidenţă faptul că 90% dintre cei chestionaţi au declarat că s-au confruntat cu fenomenul "vibraţiilor fantomă". Cercetarea a fost publicată în revista Computers in Human Behaviour.

Vizualizări: 2,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: