Cine alege viitorii directori ai CE Oltenia

O firmă din Ploiești a câștigat licitația organizată de Complexul Energetic Oltenia, în vederea selectării a doi membri ai Directoratului în baza ordonanței 109/2011 privind managementul corporativ. Este vorba de firma Pluri Consultants România SRL, care și-a învins competitorii cu un preț foarte mic. Licitația a fost câștigată de ploieșteni cu 45.000 de lei, deși suma pusă la bătaie de complex a fost de 170.000 de lei. Contractul a fost semnat în 12 iulie. În trecut, compania a plătit 150.000 de lei pentru selectarea lui Laurențiu Ciobotărică și Daniel Antonie în Directorat, dar primul nu și-a terminat mandatul din cauza unui dosar penal. Cel mai mult a costat însă selectarea fostului manager privat Laurențiu Ciurel, pentru care statul a plătit 150.000 de euro.

Directoratul CE Oltenia este format în prezent din cinci persoane: Sorin Boza, Daniel Antonie, Ovidiu Bălăcescu, Adriana Luminița Popescu și Dan Vasile. Doar Boza, Antonie și Bălăcescu sunt selectați în baza ordonanței 109.

Senatul a scos în luna iunie Complexul Energetic Oltenia de pe lista companiilor care se supun prevederilor OUG 109/2011, proiectul de lege urmând să ajungă în Camera Deputaților. Propunerea a fost a senatorului ALDE de Gorj Scarlat Iriza, care a adus drept argument faptul că în trei ani de management privat, compania a avut pierderi de 350 de milioane de euro și a făcut mii de concedieri.

Vizualizări: 2,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: