Cine minte mai mult, cine jignește mai tare

Sunt luni bune, dacă nu ani, de când cu greu mai putem prelua ceva din comunicatele de presă ale partidelor din Gorj sau ale cabinetelor parlamentare. Pentru că acestea sunt scrise de foști sau actuali colegi din presă, mi-e greu să am o reacție.

Și totuși, prietenește, vreau să le spun câteva lucruri. Nu mai mințiți în comunicatele de presă. Un simplu vot, dat de senatorul Cârciumaru pentru o lege referitoare la lemnele de foc, a fost prezentat în comunicatul de presă drept o luptă a politicianului cu balaurii pădurilor bla, bla. Un aviz dat de Ministerul Energiei pe bugetul CE Oltenia a devenit o luptă a senatorului Iriza pentru bunăstarea miilor de mineri și energeticieni. Nu cred că parlamentarii de Gorj nu fac nimic, dar o să ajung să cred asta dacă se tot laudă cu munca altora.

Acum, fiind campanie electorală la Telești, comunicatele au devenit de o agresivitate nepermisă. Aflăm marți dintr-un comunicat al PNL că, în ședința de luni, consilierul Gherghe mai avea puțin și scotea în pumni niște localnici de la ședință. Fals, Gherghe a fost lipsit de bun simț și s-a folosit de calitatea lui de președinte de ședință pentru a nu lăsa doi oameni să vorbească. A strigat minute în șir: Ieșiți afară! Le-a pus pumnul în gură, cum s-ar spune, dar în niciun caz acolo nu a fost vorba de violență fizică. Fapta în sine a fost foarte gravă, dar tocmai pentru că PNL minte în comunicat, o aruncă în derizoriu.

Comunicatul agresiv al PNL vine în contradicție cu muțenia absolută de care au dat dovadă primarul și consilierii liberali prezenți la ședință. Cum a fost posibil să nu reacționeze nimeni acolo, unde chiar conta?

Ei bine, dezinformările curg și dinspre PSD. Cu privire la aceeași ședință, PSD ne transmite într-un comunicat că aleșii locali de la PNL s-au opus organizării la Târgu Jiu a unor manifestări anul viitor, care să marcheze Centenarul Marii Uniri. Nimic mai fals, liberalii s-au opus confiscării acestei manifestări de către PSD, pentru că au făcut ei o comisie formată din eminențele lor cenușii în materie, care să se ocupe de manifestări.

Până acum, Pandurul a ales să arunce la coș comunicatele agresive, mincinoase, pline de jigniri sau care transformă banalitatea în fapte de super-eroi. Probabil nu a fost o alegere bună, pentru că în timp au dispărut comunicatele coerente, cu informație și atitudine. Agresivitatea nu e atitudine. Pe cale de consecință, pe viitor ne vor revizui atitudinea și vom trata serios aceste comunicate de presă, demascând minciunile pe care le ascund.

Vizualizări: 641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: