Cine poate ajunge şef la CEO. Ce spun sindicatele!

Circa cincizeci de posturi de conducere vor fi scoase la concurs de către Complexul Energetic Oltenia. Compania a stabilit când vor avea loc concursurile, condiţiile, dar și termenul limită de depunere a candidaturilor. Cei interesaţi de posturi trebuie să aibă studii superioare tehnice, minimum 3 ani experiență într-un post de conducere și minimum 5 ani lucrați în domeniu. Nu toți sindicaliștii agreează condițiile impuse de administrație pentru participarea la aceste concursuri.

Complexul Energetic Oltenia va organiza, în perioada 12-16 iunie, concursuri pentru posturile de șef de carieră și șef de carieră adjunct. Fiecare unitate minieră are trei șefi de carieră adjuncți pe domeniile: producție, energetic și mecanic. La fiecare din cele trei EMC-uri din cadrul CE Oltenia, Roșia-Rovinari, Motru și Jilț, vor fi organizate concursuri pentru postul de inginer șef pe parte tehnică și inginer şef producție (n.red. un fel de adjuncți ai directorilor de EMC-uri), dar și pentru postul de contabil șef la fiecare EMC. Va fi concurs și pentru un post de şef Departament Conservare Perimetre Miniere din cadrul Direcției Miniere, însă și pentru un post de inginer șef la același departament. CE Oltenia va încerca să promoveze prin concurs și șeful unității de Mentenanța de la Rovinari. Tot la această unitate se va da concurs și pentru un post de inginer șef. În total ar fi undeva la 50 de posturi de conducere pentru care vor fi organizate concursuri.

Termen pentru depunerea dosarelor

Dosarele de participare la concurs se pot depune până în data de 6 iunie, orele 15.00, la Compartimentul Resurse Umane din cadrul Direcției Miniere a CE Oltenia. Cei interesați pot obține tematica de concurs de la Compartimentul RUA, conform anunțului postat la subunități. După ce se vor încheia aceste concursuri vor urma examenele pentru șefii de sectoare, secții, ateliere și mai apoi pentru cefeliști și chiar operativi.

„Concurs de formă”

Unii lideri sindicali s-au revoltat când au aflat condițiile de participare la aceste concursuri. „Mie mi se pare normal să nu se pună condiția cu 3 ani într-un post de conducere. Să se poată înscrie toți care au studiile necesare și, dacă sunt buni, să promoveze. Concursul este organizat tot de formă, tot pentru cei care au ocupat posturi de conducere fără concurs. Toți au fost puși politic”, a comentat Nicu Bunoaica, sindicalist la cariera Lupoaia.

Alți sindicaliști nu au vreo problemă cu aceste criterii. „La nivelul acesta este bine să ai o anumită experiență pe o funcție de conducere cât de mică. E normal să fie așa”, a spus Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME).

Vizualizări: 5,943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: