CE Oltenia nu „scapă” de managementul corporatist

Senatorii vor să elimine managementul corporatist de la anumite companii de stat, pe listă fiind și Complexul Energetic Oltenia, la propunerea senatorului ALDE Scarlat Iriza. Propunerea lui Iriza a picat la vot, dar alte companii avute în vedere sunt cele din industria de apărare, Tarom, Monitorul Oficial sau Regia Protocolului de Stat, precum și băncile de stat CEC și Eximbank.

Complexul Energetic Oltenia s-a numărat printre propunerile de eliminare a conducerii corporative. Senatorul Iriza a propus includerea Complexului Energetic Oltenia pe lista companiilor excluse de la managementul corporativ, argumentând că forma actuală de conducere dualistă s-a dovedit defectuoasă pentru societate. „AGA este formată din membri care nu dețin acțiuni. Nici reprezentanții Ministerului Economiei și nici cei ai Fondului Proprietatea nu au bani pentru investiții, deci nu sunt legați de societate”, a susținut parlamentarul, referindu-se la faptul că statul deține, prin minister, 77% din acțiuni, iar alte 17% sunt deținute de Fondul Proprietatea. Iriza a mai susținut că Fondul Proprietatea a impus „un act constitutiv dezastruos” pentru CEO, scopul fiind ca societatea să ajungă în insolvență, și a propus, în schimb, să se revină la vechiul sistem de conducere. 

Amendamentul deputatului ALDE a fost respins de cei 6 senatori ai opoziției, prezenți la dezbateri, în timp ce restul de 10 senatori ai puterii s-au abținut, singurul vot „pentru” fiind al inițiatorului.

Vizualizări: 1,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: