Ciurel s-a cerut director de investiţii pe "moşie"

Fostul director general al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a solicitat ieri conducerii unităţii să fie instalat în funcţia de director de investiţii, în condiţiile în care, anterior, el a fost criticat pentru că a încheiat mai multe contracte de investiţii fără a le asigura sursa de finanţare. Deocamdată, fostul "moşier" a primit drept răspuns un birou şi un scaun pe lângă nişte colegi, fiind un simplu inginer, situaţie cu care, pe vremea sa s-a mai confruntat şi Gheorghe Iliescu, fostul director comercial care s-a opus semnării contractului la "şmen dens".

 Actualul director general Gheorghe Daviţoiu a primit ieri o hârtie oficială de la predecesorul său prin care acesta cerea să fie instalat director de investiţii. Moşierul a spus tot timpul că va reveni la Rovinari doar în postura de director, lucru care rămâne de văzut dacă se va întâmpla. Ciurel a fost schimbat din funcţia de conducere la începutul anului, de atunci şi până acum fiind în concediu de odihnă sau medical. Acesta a revenit luni la lucru, iar ieri a cerut să fie repus în funcţia de director de investiţii, pe care a ocupat-o înainte de a fi director general. 
 Actualul director general, Gheorghe Daviţoiu, afirmă că, deocamdată Ciurel este un inginer simplu în Complexul Energetic. "Am fost notificaţi în scris de către dumnealui pentru a-i asigura şefia serviciului de investiţii pe motiv că în perioada în care a fost director general a fost cu delegaţie şi acum ar trebui să revină pe funcţia deţinută anterior. Evident că noi vom analiza notificarea respectivă şi vom da un răspuns", a menţionat Daviţoiu.
 Actualul director general s-a plâns în ultima perioadă de faptul că o serie de investiţii demarate pe vremea lui Laurenţiu Ciurel au la bază contracte încheiate fără a fi asigurată şi o sursă de finanţare. De asemenea, ministrul economiei, Adriean Videanu, i-a transmis public mesajul lui Laurenţiu Ciurel "să stea liniştit", după ce a aflat de contractele încheiate fără sursă de finanţare. De asemenea, Corpul de Control al Ministerului Economiei a primit luni de la CE Rovinari o listă de zece pagini cu toate contractele încheiate în perioada 2007-2008, perioadă în care unitatea l-a avut ca director general pe Laurenţiu Ciurel.
 Momentan, Ciurel este inginer simplu, la fel ca şi Gheorghe Iliescu, fostul director comercial care şi-a pierdut funcţia în perioada de domnie a acestuia. După ce a fost demis, Iliescu a primit un birou şi un scaun, fără internet, telefon sau alte accesorii, soarta făcând ca şi Ciurel să fie acum în aceiaşi postură. Numai că, ulterior, după ce a fost "înghesuit" în biroul gol-goluţ, Iliescu şi-a pierdut definitiv locul de muncă. Fostul său şef speră acum să redevină mare şi tare prin complexul energetic, la cu stau lucrurile Ciurel având toate şansele să se judece cu unitatea pentru a încerca să-şi recupereze postul de director de investiţii. Mai rămâne de văzut şi dacă într-un eventual proces va avea de partea sa casa de avocatură Şova, care a câştigat sume însemnate în perioada în care Ciurel a fost director general, despre numărul de procese câştigate neputându-se însă spune la fel de multe lucruri.


Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: