Pedofil mehedinţean reţinut aseară la Turceni

 Un bărbat de 53 de ani a ajuns aseară în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, după ce a fost reţinut de poliţiştii gorjeni pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu cel puţin trei minori din oraşul Turceni. Cazul reprezintă o tristă premieră pentru Gorj, anchetatorii neavând de-a face cu astfel de evenimente în ultimii ani, necazul fiind cu atât mai mare cu cât faptele sunt confirmate în Săptămâna Patimilor.

 Individul reţinut aseară se numeşte Ilie Creţan, este din municipiul Drobeta Turnu Severin, are patru copii şi este divorţat, el locuind în ultimii ani, fără forme legale, pe raza oraşului Turceni. Acesta muncea aici ocazional, "cu ziua" şi tot cu ziua pare să-şi fi convins şi victimele să-i satisfacă poftele carnale. 
 Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, inspector Daniel Tică, bărbatul îşi racola victimele oferindu-le dulciuri şi haine, relaţiile sexuale consumându-se într-un apartament din oraş. Poliţiştii au probe pentru trei cazuri de acest gen, două dintre victime având 13 ani, celălat băiat având vârsta de 16 ani. Cei trei băieţi au venit în ultimele zile la sediul Inspectoratului Judeţean împreună cu familiile lor, au dat declaraţii despre abuzurile la care au fost supuşi în ultimii ani, iar acum speră ca agresorul să îşi primească pedeapsa. 
 Tică menţionează că poliţiştii gorjeni au în lucru şi alte posibile cazuri de pedofilie în care să fie implicat bărbatul reţinut în cursul serii de marţi. Acest lucru nu poate să însemne decât că ancheta este începută cel puţin de câteva săptămâni, amănunte suplimentare despre investigaţiile poliţiştilor nefiind făcute publice, mai ales dată fiind vârsta victimelor lui Creţan. Minorii vor fi protejaţi mult timp de acum încolo, inclusiv pe parcursul procesului ce va urma, deşi, evident, jurnaliştii vor încerca să afle informaţii în plus despre evoluţia anchetei poliţieneşti.

 Suspectul l-a luat pe "NU" în braţe

 Ilie Creţan a fost adus iniţial la sediul IPJ Gorj fără cătuşe, el declarând că nu este vinovat şi că nu ar fi comis niciuna din faptele de care este acuzat. Bărbatul a avut chiar o reacţie "spontană" când s-a văzut în mijlocul camerelor de luat vederi, întrebându-i pe poliţişti dacă a ajuns cumva vedetă peste noapte şi el nu ştie. Vedetă o fi n-o fi, dar mehedinţeanul şi-a petrecut clar noaptea în spatele unor gratii de care şi "vedetele" din România încep să aibă parte în ultima vreme. 
 Pe cât de tăcut a fost individul în faţa jurnaliştilor pe atât de "cooperant" pare să fi fost cu cei care i-au adresat întrebări în mod oficial şi au consemant răspunsurile în scris, pe foi cu regim special. Surse din rândul anchetatorilor au precizat că bărbatul şi-a recunoscut deja mare parte din vină pe parcursul cercetărilor. De asemenea, victimele sale au certificate medico-legale care confirmă întreţinerea raporturilor sexuale. În aceste condiţii, mehedinţeanul are toate şansele să devină o "vedetă" pentru că despre el se va mai scrie mult şi bine de acum încolo. 

 Şi totuşi, există probe...

" Desfăşurând activităţi de cercetare, poliţiştii au stabilit că suspectul, Ilie C., de 55 de ani, din Drobeta Turnu-Severin, judeţul Mehedinţi, locuieşte fără forme legale într-un apartament de pe raza oraşului Turceni, de aproximativ 8 ani. Din probatoriul administrat până în prezent, Ilie C. este suspectat că în perioada 2003-2009, a ademenit în această locuinţă trei minori, având vârste cuprinse între 8 şi 14 ani. Aici, a oferit victimelor bani, articole de îmbrăcăminte sau dulciuri şi profitând de naivitatea acestora, a întreţinut cu acestea acte sexuale", menţionează IPJ Gorj, într-un comunicat de presă.
 Ilie Creţan este acuzat de întreţinere de act sexual cu un minor. Bărbatul va fi prezentat în cursul acestei zile unei instanţe a Tribunalului Gorj pentru a se emite un mandat de arestare preventivă pe numele său. Pentru faptele sale, dacă va fi găsit vinovat de justiţia din România, mehedinţeanul riscă să rămână după gratii până la 12 ani. Până la terminarea unui eventual proces, care durează ani de zile, minorii abuzaţi acum au toate şansele să îşi întemeieze câte o familie, asta dacă până atunci reuşesc şi trec peste traumele de care au avut parte. 


Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: