Colecţia de jucării kendama a lui CRBL, expusă la Târgu Jiu

Celebra colecţie de peste 500 de kendame a lui CRBL poate fi văzută în perioada 26 februarie – 3 martie la Shopping City Târgu Jiu. Cunoscutul cântăreţ este un colecţionar pasionat al acestei jucării şi are peste 500 de modele. Cea mai valoroasă piesă din colecţia artistului este o kendama japoneză Mugen Musou – Keyaki, achiziţionată cu 900 lei.  

Cea mai preţioasă piesă este King Dama - Basketball 3x3, primul model al brandului pe care l-a fondat – King Dama. CRBL, ambasadorul Kendama în România, a făcut o adevărată pasiune pentru aceste jucării pe care le colecţionează de opt ani. „Sunt un pasionat şi un colecţionar, ambasador, dar şi jucător de kendama. Fac asta de peste 8 ani şi o fac cu plăcere. Am fost plăcut surprins când am observat că toată România se joacă, astfel am devenit cea mai mare comunitate din Europa. Pot să vă spun că toată colecţia este foarte scumpă şi valoroasă şi am asigurat-o cu 30.000 de mii de euro“, spunea CRBL la una din expoziţiile organizate.

Conform statisticilor, în România s-au cumpărat în 2017 peste 200.000 de Kendame originale. Kendama este o jucărie din lemn de origine japoneză, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Jocul cu kendama numără între 300 şi 50.000 de tehnici diferite şi posibilităţi nelimitate de trick-uri, în funcţie de îndemânarea şi de imaginaţia celui care o mânuieşte. (A.A.)

Vizualizări: 1,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: