Combinele, pe ogoare. Agricultorii, mulţumiţi de producţia la grâu!

A început sezonul de recoltare a grâului, iar producţia de anul acesta se anunţă una bună în Gorj. În zona de sud a judeţului, localnicii se laudă cu o recoltă de circa trei mii de kg la hectar, asta în condiţiile în care anul trecut a fost unul slab.

Localnicii din comuna Slivilești, spre exemplu, s-au arătat încântaţi de producţia din acest an la grâu. Faţă de anii anteriori, oamenii spun că de această dată nu îşi mai fac griji că nu vor avea ce să dea de mâncare la orătăniile din gospodărie. "Recolta este foarte frumoasă. Nu mă aşteptam la o aşa recoltă la nici 35 de ari. Sunt în jur de 800 de kg, aproape o tonă. Combină bună, meseriaşii foarte buni. Să ţină Dumnezeu tot aşa şi la anul. Recolta este foarte mulţumitoare. Credeam că nu fac nimic. Mai bine ca anul trecut şi mai frumos grâul", a declarat Gicu Albulescu din satul Cojmănești.   

Ca de fiecare dată sunt și oameni care cred că se putea și mai bine. "Cam slabă producţia. Faţă de anul trecut e mai bună, cât de cât păioasele sunt bune. Grâul îl folosim în gospodărie, pentru animale", a spus Adrian Groșanu din Slivilești.  

Și pentru că anul acesta producția este una bună, pentru a prinde cea mai bună combină din sat, agricultorii trebuie să facă programări din timp. "A început sezonul de treierat. E mai bună recolta. Facem programări pentru cei care vor să treiere grâul. Suntem foarte aglomeraţi noi. E o combină de ultima tehnologie şi dă rezultatele cele mai bune. Treier un hectar de grâu în două ore", a explicat Dumitru Ciortan, șofer de combină.

Fiecare fermier plăteşte la treierat un tarif cuprins între 4.5 şi 5 lei la ar.

Galerie foto






Vizualizări: 2,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: