Compot de pere fără zahăr adăugat

Cel mai simplu mod de a conserva pere pentru iarnă este prin această rețetă de compot de pere fără zahăr adăugat. Perele sunt fructe dulci iar rețeta este perfectă pentru cei care au ales să nu mai consume zahăr.

Perele sunt fructele sezonului de toamnă dar problema este că sunt perisabile și trebuie conservate. Compotul de pere este perfect pentru perioada de iarnă, mai ales pentru diabetici pentru că se prepară fără zahăr.

Ingrediente:

    500 g pere

    1 bețișor de scorțișoară

    1 linguriță stevia

    200 ml apă

    1 frunză de mentă

Mod de preparare:

Folosiți pere coapte, ferme, fără pete și fără lovituri. Perele se spală, se curăță de coajă, se taie jumătăți, se scoate căsuța cu semințe și apoi se taie cuburi sau fâșii. Într-o cratiță se pun perele, apa și scorțișoara. Pentru cine dorește un plus de savoare, se poate adăuga și un pic de vin roșu.

Se adaugă și stevia care este un îndulcitor natural cepoate da un gust diferit, așa că nu se va adăuga mai mult de o linguriță. Cratița se pune la foc mediu și se adaugă și menta. Se gătește până ce perele devin moi.

Compotul de pere fără zahăr se transferă în borcane sterilizate sau se poate consuma imediat sau se poate păstra pentru iarnă.

Vizualizări: 1,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: