Comuna unde două voturi au făcut diferența. „Apă și asfalt vrem!”

Doar două voturi au făcut diferența în comuna Căpreni, unde localnicii au votat un tânăr de la AUR și cel mai longeviv primar a pierdut frâiele primăriei. Radu Bîrdăcel e noul primar în Căpreni. A obținut 407 voturi. Emil Cătănoiu, de la PSD, a ratat șansa de a conduce în continuare primăria după ce a fost la cârma ei din 1987. 

În peste trei decenii de când e primar la Căpreni, Emil Cătănoiu a declarat că a încercat să investească în localitate, să atragă fonduri pentru modernizarea școlilor, drumurilor. „Primul proiect, în 1993, a fost să introduc gazele în localitate. Aveam 27 de ani când am devenit primar și eram cel mai tânăr, apoi am devenit cel mai longeviv primar din țară, cu opt mandate și doi ani”, declara în presa locală Emil Cătănoiu. 

La o zi după alegeri, nu l-am găsit în primărie și nici prin comună. 

În schimb, mulți localnici s-au declarat încrezători că se va schimba ceva în comuna în care trăiesc. „Nu am auzit cine a câștigat, însă oricine ar fi noi nu ne dorim decât să avem apă curentă. Acum cărăm apă cu bidoanele în roabe de la fântânile care încă nu au secat. Nu e normal ca în 2024 să nu ai apă la robinet. Nu ni s-a spus de ce, dar de o săptămână nu mai e apă și e normal să fim foarte supărați”, a spus o femeie. „Drumul de la noi de la poartă e praf și nu stăm în vreun sat izolat, stăm aproape de primărie. Nu poți să speli hainele, că dacă trece o mașină le-a umplut de praf. Care o veni la primărie să pună mâna să facă drumul ăsta că e mai mare rușinea”, a spus un localnic. 

„Eu nu am ce să-i reproșez domnului primar. A făcut și el ce a putut și s-au schimbat multe în comună, s-au modernizat multe. Avem aproape de toate, dar trăim cu speranța că se poate mai bine, poate cu acest tânăr se mai schimbă ceva deși nu știm prea multe despre el”, a adăugat un alt localnic.

Noul primar vine din mediul privat. Radu Bîrdăcel spune că a avut mari emoții. „Am avut emoții când am văzut că e atât de mică diferența. Am asistat la numărătoarea voturilor și nu-mi venea să cred. Eu nu am nimic cu domnul primar. Ne-am înțeles bine și campania a fost curată”, fără atacuri, a spus tânărul ales primar.

Vizualizări: 2,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: