Concediată de primar, reangajată de instanţă. „M-am îmbolnăvit de stres!”

Bibliotecara din Albeni a avut câştig de cauză în primă instanţă în procesul pe care l-a deschis împotriva Primăriei Albeni şi a edilului Ionuţ Stan, pe care l-a acuzat că a concediat-o ilegal. „Nu sunt singura din primărie care s-a îmbolnăvit de stres din cauza domnului primar”, spune femeia.

În primă fază, judecătorii au anulat dispoziţia prin care Marinela Borcan a rămas fără loc de muncă. „Admite în parte acţiunea. Constată nulitatea dispoziţiei nr.348/25.09.2017, emisă de Primarul Comunei Albeni. Dispune reintegrarea reclamantei pe postul deţinut anterior concedierii. Obligă pârâţii la plata către reclamantă a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta de la data concedierii şi până la data reintegrării efective. Respinge capătul de cerere privind daunele morale, ca neîntemeiat. Respinge ca neîntemeiate cererea reclamantei şi cererea pârâţilor Primarul Comunei Albeni şi Comuna Albeni, privind obligarea la plata cheltuielilor de judecată. Sentinţă executorie. Cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, arată instanţa. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

„Mi se ascundea condica de prezenţă”

În cazul în care şi Curtea de Apel din Craiova va păstra acelaşi verdict, femeia ştie una şi bună. Se va întoarce la biblioteca unde a lucrat până acum aproape şase luni şi nu va mai face nimic altceva ce nu se regăseşte în atribuţiile ei. „Nu ştiu cum voi colabora dacă această decizie va rămâne definitivă. Cert este că eu nu voi mai primi nicio dispoziţie de la primar dacă aceasta nu va cuprinde atribuţiile pe care eu le am în fişa postului. Am mers să strâng bani din taxe şi impozite, fără să am dispoziţie scrisă. M-a obligat să merg pe teren în fiecare zi. De acum înainte, nu voi mai accepta aşa ceva. Eu îmi voi desfăşura activitatea la bibliotecă şi atât”, ne-a spus Marinela Borcan.

În faţa judecătorului, au cântărit greu documente. Femeia i-a adus hârtii care atestau că s-a îmbolnăvit din cauza stresului de la serviciu, că îi erau încălcate atribuţiile şi că i se ascundea condica de prezenţă. „Eu am dus hârtii la instanţă. Mi se ascundea condica de prezenţă să nu pot semna ori chiar îmi ştergea el semnătura din condică sau îmi trecea ore mai puţine. Nu sunt singura din Primăria Albeni care s-a îmbolnăvit de stres din cauza domnului primar. Am înţeles că şi doamna de la Urbanism este internată în spital tot din cauza conflictelor pe care le-a avut cu domnul primar. Vă amintiţi să i-a luat calculatorul peste noapte şi a acuzat-o că îl denigrează”, a mai spus bibliotecara.

Marinela Borcan a fost dată afară de la primărie la sfârşitul lunii septembrie. Ea va încasa, dacă sentinţa rămâne definitivă, salariile pe care trebuia să le primească în toată această perioadă în care a fost pusă pe liber.

Vizualizări: 2,732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: