Un angajat CEO, vinovat de dispariţia a 100 de tone de motorină

Verdict al judecătorilor gorjeni în dosarul în care nu mai puţin de 11 foşti şi actuali angajaţi din Complexul Energetic Oltenia au fost judecaţi pentru dispariţia a peste 100 de tone de motorină dintr-un depozit al Termocentralei Turceni.

Din toată această echipă de fotbal, doar „căpitanul” a fost găsit vinovat de către judecători, Ilie Berele fiind gestionar la momentul constatării dispariţiei cantităţii respective de combustibil. Instanţa a decis acum ca el să fie condamnat la 3 ani de puşcărie cu executare şi la plata a 77.4847,38 lei, sumă cu care s-a constituit CEO parte civilă în dosar. Pentru a fi siguri că prejudiciul va fi recuperat măcar parţial, magistraţii au menţinut sechestrul instituit pe averea inculpatului, respectiv două autoturisme, o casă, un garaj, un teren agricol şi… un pătul.

Pentru toţi ceilalţi inculpaţi, judecătorul Sorin Pătrulescu nu a putut decât să dispună achitarea şi asta în baza unei decizii de anul trecut a Curţii Constituţionale. Berele a fost găsit vinovat pentru delapidare, în timp ce restul inculpaţilor au fost judecaţi pentru neglijenţă în serviciu. Niciunul dintre ei nu a încălcat însă vreo lege, ci doar norme interne de organizare ale CEO. Reglementările Curţii Constituţionale pe această temă au dus la achitarea celor 10 inculpaţi, iar Berele a rămas bun de plată şi la propriu şi la figurat. El trebuie să plătească şi 10.000 de lei cheltuieli judiciare către statul român. Verdictul de acum nu este definitiv, putând fi contestat. Pe parcursul procesului, inculpatul Ilie Berele a mai fost sancţionat cu o amendă de 500 de lei pentru că s-a luat la ceartă cu judecătorul, considerând că acesta îl nedreptăţeşte.

Vizualizări: 9,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: