Concurs de arhitectură. Elevii au propuneri pentru un spațiu cultural în Târgu Jiu

Tinerii pasionaţi de arhitectură au predat astăzi lucrările pentru concursul Arhis. Acesta reprezintă un prilej pentru elevii de liceu să îşi prezinte viziunea, planşele fiind expuse la Muzeul de Istorie şi Arheologie „Alexandru Ştefulescu” Gorj.

 

Tema concursului o reprezintă imaginarea unui pavilion dedicat unui eveniment cultural, precum teatrul.

Această iniţiativă a plecat încă din vara anului trecut, susţinută de profesori şi elevi implicaţi: „Sunt elevă la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, la profilul Matematică-Informatică. Imi doresc să urmez o carieră în arhitectură. Fac parte din echipa de organizare a concursului, dar sunt şi participant. Totul a început încă din vară, de la o propunere a domnului profesor Daniel Murăriţă, care ne-a întrebat dacă avem nişte desene pentru a le promova. Apoi a apărut Clubul ContraPunct, un club de grafică, fotografie şi film. Am realizat diferite evenimente în şcoală, pâna în iarna acestui an când a venit domnul profesor Taşcău cu o idee, să facem un concurs de arhitectură care să fie sponsorizat de dumnealui şi am şi făcut asta în coloboarare cu arhitectul Alexandru Hortopan. Acest concurs a fost înfiinţat pentru elevii care doresc să studieze arhitectura, de asta se şi adresează elevilor din ciclul superior al liceului, care au câteva cunoştinţe în arhitectură, desen tehnic. Participanţii şi-au putut expune părerea despre cum ar vrea să arate un pavilion în acest oraş, dedicat eventimentelor culturale. Eu am ales să fac un pavilion care se bazează pe legătura dintre om şi natură. Cred că suntem mult prea stresaţi de tot ce se întâmplă în jurul nostru şi acest pavilion ar reprezenta un loc în care oamenii să se simtă conectaţi cu natura, într-un fel”, a afirmat Carina Ceauşu.

Tinerii văd în acest concurs o modalitate de a se descoperi: „M-am înscris la acest concurs pentru că vreau să încerc lucruri noi şi să mă descopăr pe mine mai bine. Chiar dacă poate nu sunt cea mai pricepută la arhitectură, măcar vreau să încerc”, a transmis Rebeca, o elevă de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”.

De asemenea, participanţii îşi doresc ca acest concept să ajungă la cât mai mulţi elevi, anul viitor: „Acest concurs o să ia amploare anul viitor, probabil şi în alt oraş, precum Rovinari. Consider că acest concurs ne ajută să dăm frâu liber imaginaţiei, creativităţii. Lucrarea mea este inspirată din natură. Are sticlă, lemn, corpuri de iluminat pentru teatru. Copiii o să fie foarte atraşi de proiectul meu”, a spus Marta, elevă în clasa a XII-a.

Galerie foto





Vizualizări: 987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: