Concurs suspendat de instanță la spital. Miza: 21 de mii de lei lunar!

Concurs blocat de instanță la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Fosta șefă de la Medicină Legală a dat în judecată unitatea medicală după ce a fost demisă din funcție. A obținut, în instanță, o ordonanță președințială, și a suspendat concursul până la o decizie definitivă a magistraților. Miza este una uriașă. Șeful Secției de Medicină Legală câștigă un salariu de peste 20 de mii de lei lunar.

Medicul Claudia Beldean a fost schimbat din funcție la începutul acestui an. De altfel, aproape toți medicii șefi de secții au fost înlocuiți și vor fi organizate concursuri pentru fiecare post. Medicul a pierdut procesul la Tribunalul Gorj, dar a obținut o ordonanță președințială care a suspendat concursul până la finalizarea primului proces ce se va muta la Curtea de Apel Craiova.

„Admite cererea de ordonanță președințială. Dispune suspendarea parțială a concursului pentru ocuparea funcției de șef Secție-Șef Serviciu la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, numai în ceea ce privește ocuparea postului de Șef Serviciu Medicină legală Gorj, până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 167/95/2019* al Tribunalului Gorj. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare pentru cei prezenți și de la comunicare pentru cei absenți, ce se depune la Tribunalul Gorj”, a fost sentința magistraților gorjeni.

Oficialii spitalului au anunțat decizia pe site-ul instituției: „Se suspendă concursul pentru ocuparea funcției de șef serviciu Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean, până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 167/95/2019”. “Doamna doctor este supărată că a fost schimbată din funcție, dar dânsa nu a dat concurs pentru acest post. Era interimar. Toți șefii de secții vor da concurs dacă vor să revină pe funcții. Așa este legea”, a comentat directorul unității medicale, Gigel Capotă.

Vizualizări: 3,597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: