Condescu - premiat în lumea fotbalului, anchetat la Târgu Jiu

Vicecampioană a României în sezonul 2012 – 2013, în premieră în istoria clubului, şi tot în premieră calificată în grupele celei de-a doua competiţii europene – Europa League. Acestea sunt performanţele echipei Pandurii din 2013 şi cele mai bune din istoria clubului. Ar mai fi de adăugat şi supravieţuirea echipei fără o finanţare corespunzătoare, doar din drepturi TV şi vânzări de jucători, pentru că principalul finanţator CEO nu şi-a onorat datoriile faţă de club.

Pandurii au fost de două ori premiaţi la Gala Fotbalului Românesc 2013, organizată de Asociaţia Fotbaliştilor Români şi publicaţia sportivă Fanatik. Preşedintele Marin Condescu şi golgheterul echipei Eric de Oliveira au plecat cu trofee de la festivitatea care a avut loc luni seara la Bucureşti. Pentru rezultatele bune din acest an,  crema fotbalului românesc l-a recompensat cu o distincţie specială pe preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, şi l-a desemnat cel mai bun preşedinte de club.

Apreciat şi premiat în lumea fotbalului

Eforturile preşedintelui CA de la Pandurii, Marin Condescu, de a menţine echipa în rândul formaţiilor de top din Liga I, în condiţii vitrege cum au fost cele din acest an, şi de a aduce Pandurii în premieră în istoria sa într-o cupă europeană, n-au trecut neobservate de lumea fotbalului. “Premiul pentru omul care a făcut istorie pentru gorjeni”, aşa a fost prezentat pe podiumul de premiere cel mai bun preşedinte de club în anul 2013. Specialiştii AFR şi cei ai publicaţiei Fanatik au apreciat lupta lui Condescu pentru a menţine Pandurii în top şi faptul că tensiunile şi scandalurile din spatele echipei, care au fost provocate din interior şi l-au vizat pe preşedinte, nu s-au făcut simţite în rezultatele din acest sezon. Distincția acordată la Gala Fotbalului ar putea fi şi o consolare pentru Condescu după anul dificil prin care a trecut, paradoxal, problemele sale venind tocmai din faptul că a dorit să ajute echipa, după cum a explicat şi după cum s-a şi dovedit în urma controalelor efectuate la club. Pe podiumul de premiere preşedintele de la Pandurii s-a rezumat doar la a spune un vers din Imnul Minerilor de Toma Rocneanu: “Când plini de praf, cu paşi trudiţ / Ieşim din mină obosiţi/ Ne doare că-n lumina sa/ Pământul ţine o lume rea!”

Ciurel îl vrea demis şi închis

Cu un finanţator principal care nu şi-a onorat nici 10% din datoriile faţă de echipă în 2013, ba mai mult a pus mereu piedici desfăşurării normale a activităţii prin reclamaţiile neîntemeiate făcute în mod constant, Condescu a reuşit totuşi să menţină Pandurii pe linia de plutire. În ciuda şicanelor şi reclamaţiilor venite din partea CEO prin directorul general Laurenţiu Ciurel, Condescu a ţinut clubul departe de tensiunile create. Trimiţând la club controale peste controale, în urma reclamaţiilor lui Ciurel, percheziţii săptămânale aproape în ultimele luni, conducerea CEO nu a făcut decât să pună beţe în roate conducerii de la Pandurii care nu a putut face la timp raportările către UEFA din cauza absenţei documentelor şi a calculatoarelor. Mai mult, Ciurel a cerut îndepărtarea lui Condescu din AGA trecând cu vederea meritele preşedintelui în obţinerea acestor rezultate. Specialiştii din fotbal însă au ţinut să-i dea o palmă directorului CEO şi să-i arate că doar o prezenţă în tribune la un singur meci de fotbal din cele peste 35 ale Pandurilor din acest sezon nu-l fac nici măcar chibiţ la fotbal, cu atât mai puţin specialist.

“Pandurii a arătat anul acesta că joacă fotbal, chiar dacă în Europa nu am luat prea multe puncte noi ne-am depăşit condiţia la multe capitole, infrastructură, financiar sau sportiv. Trebuie să gestionăm mai bine lucrurile și vă promit că toamna viitoare lucrurile vor arăta mult mai bine. Sper să scăpăm odată şi de blestemul acela, cum că suntem o echipă întreținută”.

Marin Condescu – Cel mai bun preşedinte de club din România în 2013

Distincții acordate la Gala Fotbalului Românesc

Cel mai bun preşedinte de club - Marin Condescu (Pandurii)

Investitorul anului - Ionuţ Negoiţă (Dinamo)

Premiul de excelenţă - Ionel Dănciulescu (Dinamo)

Premiul de excelenţă  pentru activitatea de conducător la LPF - Dumitru Dragomir

Cel mai bun antrenor român: Laurenţiu Reghecampf (Steaua)

Cel mai bun jucător român: Alexandru Bourceanu (Steaua)

Cel mai bun portar - Ciprian Tătăruşanu (Steaua)

Cel mai bun fundaş - Florin Gardoş (Steaua)

Cel mai bun mijlocaş - Ovidiu Hoban (Petrolul)

Cel mai bun atacant - Szabolcs Szekely (ACS Poli Timișoara)

Cel mai bun jucător străin - Eric de Oliveira (Pandurii)

Revelaţia anului - Dorin Rotariu (Dinamo)

Cel mai bun arbitru - Istvan Kovacs

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: