Condiţii mai aspre pentru acordarea ajutoarelor de încălzire

Venituri mici nu mai constituie singura condiţie pentru a beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Cine are drujbă, presă de ulei, vie, pomi fructiferi sau grădină de flori, mai mult de un hectar, peste 3 bovine, 5 porcine, 20 de ovine sau peste 15 familii de albine şi multe alte bunuri fără vreo valoare însemnată nu mai beneficiază de subvenţie. Cererile se solicită şi se primesc începând cu data de 18 octombrie la Cluburile vârstei a treia.

Târgujienii vor beneficia şi în acest an de ajutoarele pentru încălzire. Cererile tipizate se solicită şi se primesc, începând cu data de 18 octombrie, la Cluburile vârstei a treia. Veridicitatea celor declarate de solicitanţi se verifică prin sondaj, în urma anchetelor sociale. “Se vor efectua anchete

sociale, aleatoriu, la circa 8% dintre solicitanţi. Sistemul nostru informatic sesizează rapid CNP-urile duble, adresele eronate etc. În cazul în care se depistează că anumite persoane au făcut declaraţii eronate, informaţiile vor fi transmise organelor de urmărire penală”, a declarat Teodora Cobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Chiar dacă s-au înăsprit condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei, reprezentanţii municipalităţii cred că numărul cererilor va depăşi de 11.000. “Anul trecut au beneficiat de ajutorul pentru încălzirea locuinţei un număr de peste 11 000 de familii. În acest an ne aşteptăm ca numărul cererilor să fie mult mai mare deoarece foarte mulţi târgujieni au rămas fără loc de muncă”, a mai precizat Teodora Ciobanu.

Condiţii

Spre deosebire de anii trecuţi, subvenţia pentru căldură se va acorda în condiţii mult mai aspre. Astfel, nu vor mai beneficia de sprijin pentru încălzire persoanele care posedă: clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu; autoturisme ce depăşesc 1.600 cmc, autoutilitare, camioane, remorci, autobuze şi microbuze, scutere de apă; utilaje agricole: tractor, moară de cereale; utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale; utilaje de prelucrat lemnul: gater, drujbă; depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei; teren, arabil şi fâneţe, mai mult de 2 hectare pentru familiile cu 1-3 persoane şi mai mult de 3 hectare pentru familiile cu peste 3 persoane; vii, livezi, grădini de legume şi flori, mai mult de 1 hectar pentru familiile cu 1-3 persoane şi mai mult de 1,5 hectare pentru familiile cu peste 3 persoane etc. De asemenea, un criteriu în baza căruia se va acorda sau nu subvenţia pentru căldură este numărul animalelor din gospodărie. Cei care deţin mai mult de 3 bovine, sau 5 porcine, peste 20 de ovine/caprine sau peste 15 familii de albine nu vor mai beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Tranşele de venituri pentru care se acordă subvenţia este aceeaşi ca anul trecut. Suma maximă admisă pe membrul de familie este de 615 lei pentru un ajutor de 19 lei. Pentru un venit lunar, pe membrul de familie, mai mic de 155 lei subvenţia la căldură este de 262 lei. 

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: