Conducea haotic pe Transalpina

Un bărbat a fost condamnat la un an și șapte luni de închisoare, cu executare, după ce a condus băut pe Transalpina, iar câteva luni mai târziu a fost prins din nou beat la volan.

Fapta s-a petrecut în august 2021, când o femeie a sunat la 112 să anunțe că o mașină circulă haotic pe drumul care leagă Stațiunea Rânca de Pasul Urdele.

“La fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul Formațiunii Rutiere Novaci, care au constatat că inculpatul a condus autoturismul pe DN 67 C, din direcția ZTM Rânca - Voineasa, iar în urma testării alcoolscop cu aparatul etilotest marca Drager, a rezultat o alcoolemie de 1,00 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orașului Novaci pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată în documentul de la instanță.

Câteva luni mai târziu, în decembrie 2021, bărbatul a recidivat. A pierdut controlul direcţiei de mers, părăsind partea carosabilă şi intrând într-un şanţ provocând avarierea autoturismului, accidentul fiind de această dată în Baia de Fier. Era și de această băut.

Sentința Judecătoriei Novaci din 8 martie nu este definitivă.

Vizualizări: 1,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: