Consilierii PSD și PNL din Drăguțești lasă vârstnicii fără petrecere

Bătrânii din Drăguțești nu vor fi sărbătoriți anul acesta. Proiectul inițiat în acest sens de primarul interimar Ion Popescu, susținut de ALDE, nu a primit avizul consilierilor PNL și PSD.

Luni, 26 septembrie, a fost de fapt cea de-a doua tentativă a primarului Popescu de a promova acest proiect. La prima ședință aceiași consilieri care s-au abținut acum au solicitat primarului să precizeze câți bătrâni vrea să sărbătorească. Primarul nu are susținere în Consiliul Local, având doar trei consilieri ALDE. A mai votat proiectul un consilier PSD și un consilier de la Partidul Ecologist.
Cei patru consilieri PNL și alți patru de la PSD s-au abținut la vot, drept urmare proiectul nu a trecut. Primarul Ion Popescu spune că nu va mai încerca să obțină avizul consilierilor pentru acest proiect. "S-au abținut consilierii PSD cu PNL, cred că au făcut o mică alianță, nu știu ce să mai înțeleg. Un singur om de la PSD a votat. Eu zic că sunt influențe politice și nimic altceva. Nu cred că bătrânii din comuna noastră merită să fie respectați în halul acesta. Am primit o adresă de la Prefectură și în baza adresei am făcut asta. Nu am făcut asta cu un scop electoral", a declarat Ion Popescu, primarul interimar de la Drăguțești.
Circa 500 de pensionari din Drăguțești urmau să fie sărbătoriți în data de 1 octombrie, de Ziua Vârstnicilor, suma propusă în acest sens de primar fiind de 25 mii lei. Șeful comunei a spus că nu stabilise restaurantul la care să aibă loc manifestarea.
Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, este foc şi pară pe consilierii PSD de la Drăguteşti pentru că s-au opus proiectului. „Am auzit acest lucru, nu consider că este normal şi voi sta de vorbă cu organizaţia de la Drăguţeşti. Acolo disensiunea a fost creată odată cu alegerea viceprimarului, ALDE s-a dat cu PNL ca să aleagă viceprimarul, după care PSD a rămas în opoziţie, dar trebuie susţinute proiectele în interesul comunităţii”, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: