Control judiciar prelungit pentru Narcis Neaga

Procurorii DNA au decis, joi, să prelungească măsura controlului judiciar pe care i l-au impus lui Narcis Neaga, fost șef al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, cunoscut gorjenilor prin vizitele dese pe care le făcea pe șantierele din Gorj în perioada în care a condus CNADNR. El este cel care a constatat că la modernizarea DN 66 prin Defileul Jiului se lucrează de parcă ar fi „Adormirea Maicii Domnului”, muncitorii fiind mai tot timpul în pauză de masă atunci când acesta venea în inspecție. Neaga le este cunoscut, de altfel, gorjenilor și prin emisiunile pe care le realiza la începutul anilor 90 la prima televiziune locală din Târgu Jiu, unde a fost coleg de platou, printre alții, cu actualul prefect Ciprian Florescu, fost realizator de emisiuni sportive la acel moment.

Neaga este anchetat încă din 2015, atunci fiind stabilită și o cauțiune de 300.000 de lei față de acesta. Fostul director este acuzat că, în mai 2014, a dispus suspendarea abuzivă a unui contract de servicii privitor la supervizarea lucrărilor ce se efectuau la autostrada Sibiu Orăștie, cea care a și avut probleme cu surparea după ce a fost inaugurată de premierul din acea vreme, Victor Ponta. Neaga, sibian de loc, a dispus ca Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov să supervizeze calitatea lucrărilor efectuate la autostradă, după care a refuzat să plătească factura emisă de liderul de asociație al cărui contract fusese reziliat. Procurorii spun că plata se putea face din fonduri europene, dar, în cele din urmă a fost făcută de la bugetul de stat pentru că liderul asocierii s-a judecat cu CNADNR și a câștigat dreptul de a-i fi plătite servicii de peste 3 milioane de lei. În plus, lucrările au putut fi continuate fără a fi respectate toate normativele, ceea ce explică și surparea autostrăzii la scurt timp după inaugurare.

De la sfârșitul lunii martie, anul acesta, Narcis Neaga a devenit consilier al ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, pe care ar putea să îl aducă și acum într-o vizită de lucru pe șantierul din Defileul Jiului, un loc în care muncitorii lucrează probabil doar dacă le cântă cucul pentru că, în rest, e doar „Adormirea Maicii Domnului”, asta de când nu îi mai întreabă nimeni de „sănătate”.

Vizualizări: 467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: