Exproprieri pe bani mărunţi la Sadu. Proprietarii merg la judecată

Zeci de expropriaţi din Bumbești Jiu sunt nemulțumiți de banii pe care îi vor încasa de la stat drept despăgubire pentru că pe terenul lor va fi construită o parcare de 7.000 de metri pătraţi lângă Drumul Național 66. Lucrările au început deja, iar oamenii amenință cu instanța de judecată, considerând sumele propuse de stat extrem de mici.

Expropriații și reprezentanții Secției de Drumuri Naționale (SDN) Târgu Jiu au participat, miercuri, la o ședință pentru a discuta despre suma de bani pe care o vor primi dacă lasă excavatoarele să le intre pe terenuri. Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, a explicat cum s-au încheiat discuțiile cu expropriaţii din Bumbești Jiu. „Am avut o întâlnire, la școala de la Curtișoara, cu persoanele expropriate pentru parcarea ce va fi construită lângă drumul european. Le-am explicat oamenilor că nu trebuie să se opună și să blocheze accesul utilajelor pentru că am apela la executorul judecătoresc, pe care tot dumnealor îl vor plăti, din păcate. Le-am pus la dispoziție toate documentele. Oamenii au decis să se adreseze în instanță, într-o acțiune comună, pentru a obține prețuri mai mari pentru aceste terenuri. Pentru Bumbești Jiu, sunt 42 de expropriați. Sunt niște curele foarte înguste. Au lățime de șase ori zece metri. Suprafețele sunt foarte mici acolo”.

38 de bani/mp de teren

Prețurile sunt foarte mici, acuză expropriaţii care erau dispuși să blocheze accesul utilajelor pe terenurile lor. Spre exemplu, un metru pătrat de teren este plătit cu 0,38 lei. Cea mai mare sumă o va primi un localnic din Bumbești Jiu care va primi peste 200 de lei în schimbul a 590 de metri pătrați de teren. În total, statul va achita peste 4.000 de lei pentru aceste despăgubiri. Sunt şi proprietari care vor primi mai puțin de zece lei în schimbul unei mici părți din terenul arabil pe care îl dețin în zonă.

Parcarea va avea o suprafață de 7.000 de metri pătrați.

Galerie foto




Vizualizări: 1,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: