Control la un prestigios colegiu din Târgu Jiu. Li se cer bani elevilor!

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat verificări la Colegiul Național “Spiru Haret”, după ce i s-a semnalat faptul că elevilor nu li se semnează fișa de lichidare dacă nu plătesc unele îmbunătățiri făcute la clasă.

Toate îmbunătățile ar trebui făcute din bani publici, sumele fiind cerute elevilor cu încălcarea legii. Potrivit sesizării, elevii au pus bani să cumpere scaune pentru catedre, care apoi au fost mutate în cancelarie.

“Pe tot parcursul anilor ne-au cerut bani și de-abia când au început sa pice cărămizile de pe liceu au făcut îmbunătățiri, iar toți banii pe absente și pe fondul școlii care se cereau in anii anteriori au intrat in buzunarele conducerii”, se arată în sesizare.

Primarul a reacționat pe pagina de socializare. “Am fost anunțat adineauri de o situație neplăcută apărută la Colegiul Național "Spiru Haret", legată de solicitarea unor sume de bani elevilor pentru unele îmbunătățiri din unitatea de învățământ. Îi asigur atât pe elevi, cât și pe părinți că mâine, la prima oră, voi fi acolo și vom rezolva această problemă. Reamintesc tuturor că am alocat sume importante pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiu, inclusiv la "Spiru Haret", tocmai pentru ca părinții să nu mai fie niciodată nevoiți să plătească pentru educația copiilor lor! Este un aspect asupra căruia insist și nu voi accepta revenirea la vechile obiceiuri. Mâine voi merge la acest colegiu pentru a lămuri lucrurile și aștept ca și Inspectoratul Școlar să verifice aceste aspecte”, a transmis Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: