Copiii aflați în grija statului, duși în excursie

Bucurie pe chipul copiilor aflați în grija statului. Zeci de micuți au fost în excursii pentru câteva zile. Însoțiți de asistenți sociali, copiii au vizitat mai multe obiective turistice din Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Dolj sau Mehedinți. 

"DGASPC Gorj a reușit să le ofere beneficiarilor din cadrul serviciilor sociale pentru copii câteva zile pline de distracție și voie bună, drumeții în natură, dar și vizite la importante obiective turistice din județe precum: Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Dolj sau Mehedinți. 

Astfel, copiii care frecventează centrul de zi din cadrul Complexului de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială Târgu-Jiu au vizitat Castelul de lut de pe Valea Zânelor din județul Sibiu, dar și grădina zoologică din Râmnicu Vâlcea. Și beneficiarii Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu au avut parte de excursii de neuitat, ei vizitând Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier, după care au continuat traseul spre Orșova, unde a avut loc următorul popas, grupul oprindu-se și la Mănăstirea Sfânta Ana. De aici s-a pornit spre Băile Herculane, copiii plimbându-se la pas prin centrul istoric al stațiunii.

De asemenea, beneficiarii de la Centrul de zi Pestalozzi au fost în excursie la Craiova, unde au vizitat Parcul Nicolae Romanescu, dar și alte obiective turistice din județul Dolj", a transmis instituția, într-un comunicat de presă. 

Tinerii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Novaci au fost în Hunedoara, iar cei de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbunești au fost în excursie la Orșova și Cazanele Dunării.

De zile mai frumoase au avut parte și copiii cu nevoi speciale și cei cu handicap, găzduiți în centrele din Târgu Jiu.

Galerie foto






Vizualizări: 1,514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: