O primărie din Gorj vinde energie electrică. Ce economii a făcut!

O primărie din Gorj face economii importante la bugetul local. Autoritățile din Bustuchin economisesc 200 de mii de lei în fiecare an și, în plus, nu plătesc niciun leu pentru curentul electric consumat. Asta după ce au înființat un parc fotovoltaic, în comună, în urmă cu doi ani.


Pentru că a ajuns să producă de două ori mai mult decât are nevoie, Primăria Bustuchin vinde energie electrică în valoare de circa 200 de mii de lei în fiecare an.

„Am primit 410 de lei pe megawatt. Plătim cu 388 de lei pentru ce consumăm. Tot rămâne un surplus. Producția unui an este la 600 de megawatti față de 300 cât consumăm noi. Acoperim în totalitate consumul și ne mai vin și niște bani din soare și din atmosferă. Odată consumul care ducea la două miliarde pe an. Am economisit. Plus surplusul de energie produs. Mai câștigăm încă pe atât. În patru luni, producem ce consumăm într-un an”, a declarat primarul Ion Ciocea.

Pentru că investiția în fotovoltaice a fost un pariu câștigat, mai ales acum când prețul energiei electrice a explodat, primarul vrea să extindă această idee. „Lucrez la un proiect pe PNRR. În centrul comunei, unde avem bazin de înot, saună, salină, jacuzzi și bază sportivă, vreau să fac o microcentrală fotovoltaică pentru a asigura zona centrală, a mai spus primarul din Bustuchin”, într-o emisiune la Accent TV.

Cele peste o mie de panouri fotovoltaice au fost puse în Bustuchin în urmă cu doi ani. 350 de mii de dolari a cheltuit primăria atunci pentru înființarea acestui parc. Banii au provenit din Fondul Român pentru Eficienţa Energiei.

Vizualizări: 4,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: