Copil de nici doi ani, decedat după un accident în curte. Revolta primarului!

Un copil de numai un an și jumătate a decedat după un accident în curtea locuinței. Micuțul și-a dat ultima suflare sub privirile neputincioase ale asistentei și șoferului de serviciul pe ambulanța trimisă la fața locului.

Evenimentul nefericit s-a petrecut, săptămâna trecută, în comuna Slivilești din județul Gorj. Primarul a sunat personal la 112 să solicite un echipaj cu medic. Copilul ar fi fost accidentat cu mașina de un frate mai mare.

"În țara noastră ar trebui să se investească mai mult în sănătate. Vineri seara la noi în comună a murit un copil de un an jumătate. S-a accidentat în curte, a fost solicitată ambulanța, a venit una de la Motru cu asistenta și șoferul. Copilul era în stare foarte gravă și nu știu cât îl puteau ajuta ei. Am sunat personal la 112 și după ce m-au luat că ăa redirecționează la poliție deși veniseră 3 mașini, mi-au spus ca apelul este înregistrat. Foarte bine că se întâmplă asta ca este dovada că am solicitat o ambulanță mai dotată și cu medic și mi s-a spus ca nu am niciun medic pe tură. Incredibil sa nu ai medic de serviciu la ambulanță. Copilul a murit la aparatele din ambulanța cu minimă dotare din Motru", a povestit Sorin Bucurescu

Edilul speră să se investească mai mult în sănătate. "Dacă tot fac reformă în administrație măcar să o facă cu logică. Banii economisiți să îi investească în sănătate. Nu avem spitale de copii, nu avem spitale de arși plus alte lipsuri și după cum vedeți nici medici. Probabil nu se vrea".

Cei de la Ambulanță au trimis acolo o ambulanță cu asistent, din Motru. Copilul a fost resuscitat, dar fără rezultat. "În data de 11-08-2023, ora 20.13, s-a solicitat pe nr. unic de urgenta 112, ambulanța pentru un copil inconștient, in  com. Slivilesti, Gorj. Apelantul nu a dat suficiente relații despre caz și nu a răspuns la întrebările puse de dispecer. La ora 20.14 a fost direcționat cel mai apropiat și competent echipaj B2, acesta fiind în substația Motru. Echipajul ajuns la locul solicitării a găsit un copil de 1 an și 5 luni în stop cardio-respirator cu hemoragie la nivelul cavității bucale. Aparținătorii nu au relatat asistentului de pe ambulanta motivul pentru care copilul se afla în acea stare. S-au început manevrele de resuscitare cardio-respiratorie (50 minute) care au fost fără rezultat. La locul solicitării era și un echipaj de politie, între timp ajungând  și echipajul de la criminalistică", a transmis Serviciul de Ambulanță Gorj pentru Pandurul.

Întrebată de caz, Politia a transmis că face cercetări în cadrul unui dosar penal: "Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, de un bărbat de 36 de ani, din comuna Slivilești, despre faptul că un copil este inconștient.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că un tânăr de 18 ani, din comuna Slivilești, în timp ce se afla în curtea locuinței de domiciliu, ar fi manevrat autoturismul familiei, moment în care, nu l-ar fi observat pe fratele său de 1 an și 4 luni și l-ar fi lovit accidental.

Echipajul medical ajuns la fața locului a efectuat manevre de resuscitare, însă din păcate a fost declarat decesul copilului. 

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă".

Vizualizări: 5,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: