Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Cozonac de casă fără frământare

O reţetă simplă pentru gospodinele care nu au timp să frământe cozonaci pentru masa de Crăciun.

Ingrediente:

500 g făină
300 ml lapte călduț
100 g zahăr
100 g unt topit
7 g drojdie uscată
3 gălbenușuri
coaja de la o lămâie
o păstaie de vanilie
sare

Pentru umplutură:

200 g nucă măcinată
20 g cacao
80 g zahăr pudră
100 g rahat

Se amestecă toate ingredientele pentru cozonac, până se omogenizează. Se lasă la dospit până își dublează volumul.

După ce a dospit aluatul, îl puneți la frigider pentru cel puțin 12 ore. După aceea, se pune în tăvi şi se lasă la copt.

Vizualizări: 2,489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: