Crăete: Au proptea politică și sunt puși pentru că răspund la comenzi politice

Doru Crăete s-a pensionat de la Complexul Energetic Oltenia după 40 de ani de muncă în Termocentrala Rovinari. Acesta a criticat faptul că managerii sunt numiți politic, ceea ce se simte în lipsa de performanțe economice.

“M-am intersectat cu un director din Directoratul companiei, care a fost un mandat primar la Motru. Era la volanul unui Nissan al companiei și m-am gândit ce companie l-o fi selectat pentru funcția asta atât de bine remunerată și dacă chiar a reușit să convingă prin profesionalismul dumnealui că merită acest post. Și ca el mai sunt și alții în Directorat”, a spus Crăete la Tele 3.

Lider de opinie al minerilor și energeticienilor, acesta spune că ar trebui măcar să se renunțe la ipocrizia privind selectarea directorilor și să recunoască faptul că doar carnetul de partid contează: “Toate partidele au folosit ordonanța privind guvernanța corporativă. Majoritatea care sunt puși în conducerea companiilor au proptea politică și sunt puși pentru că răspund la comenzi politice. La ce nu abrogă această ordonanță 119?”.

Crăete a spus și cum vede el Consiliul de Supraveghere din CE Oltenia. “Sunt pur și simplu niște păpuși care vin la niște ședințe și primesc niște bani la care cei mai buni meseriași din compania asta nici nu visează”, a spus Crăete, care a și concluzionat: “Suntem conduși de o clasă politică iresponsabilă”.

Vizualizări: 3,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: