Barna vrea ca nevaccinații să aibă restricții în weekend

Guvernul a comandat 120 de milioane de vaccinuri pentru următorii ani și, de teamă că într-o zi cineva va da explicații pentru miliardele de euro cheltuite în pandemie, discută despre măsuri care de care mai ridicole pentru a crește rata de vaccinare.

În loc să lase medicii să vorbească, politicienii dau cu nuca în perete. Președintele USR, Dan Barna, a spus că vaccinații vor putea merge în weekend la mall și nevaccinații în cursul săptămânii, precizând că propunerea a fost discutată în coaliție.

„Sunt două tipuri de demersuri, cele de încurajare și stimulare, dar și acele măsuri pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesențiale, existența vaccinarii să fie o condiționalitate. De exemplu, mersul la mall, să fie condiționat de existența vaccinării. Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii. E un mesaj foarte clar: dacă vrem să nu ne mai întoarcem la perioada de restricții care ne-a chinuit atât de mult, e necesar să ne vaccinăm. Vom avea cu toții probleme dacă nu vom crește procentul de vaccinare”, a spus Dan Barna.

Mai mult, guvernanții vor să facă loterii pentru a convinge oamenii să se vaccineze. Se gândesc să pună la bătaie inclusiv utilaje agricole pentru cei care locuiesc în mediul rural.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 104 infectări la nivel național, este o ușoară creștere, dar lipsa de încredere în vaccin rămâne ridicată. Și din cauza reacțiilor adverse, și a faptului că vedem cum profită unii de pandemie, și pentru că o parte din restricții nu au logică.

Vizualizări: 2,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: