Gorjul, județul codaș la antreprenoriat

Județul Gorj este codaș la antreprenoriat. Cel puțin asta reiese dintr-o analiză SWOT realizată în cadrul Planului Teritorial de Tranziție Justă. Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Dorin Tașcău, spune că suntem aproape pe ultimul loc în România în ceea ce privește înființarea de noi firme.

Unul dintre principalele motive ar fi legat de faptul că mulți gorjeni au avut salarii bune la CE Oltenia, iar acest lucru nu i-a făcut pe oameni să își deschidă firme proprii pentru a dezvolta anumite afaceri.

”Suntem pe ultimul loc la antreprenoriat. Acest lucru îl știu din analiza SWOT pe care am făcut-o pentru Planul Teritorial de Tranziție Justă. Suntem pe ultimele locuri în România în ceea ce privește numărul de firme înființate. Foarte mulți dintre cetățenii gorjeni au avut salarii foarte bune la Complexul Energetic Oltenia și în firmele care au lucrat pentru complex. Astfel, nu au fost tentați să își ia viața în propriile mâini, tocmai pentru că aveau o siguranță”, a spus Dorin Tașcău, la Gorj Tv.

Vizualizări: 859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: