Cresc taxele pentru ridicarea gunoiului. Oamenii sunt nemulțumiți!

Prețurile mai mari percepute pentru ridicarea gunoiului provoacă nemulțumiri în rândul gorjenilor. Oamenilor li se pare mult prea mare noul tarif. Primarii susțin că sunt strânși cu ușa și că, de nevoie, vor trebui să se conformeze. În caz contrar, ulițele satelor riscă să fie pline de gunoaie.

Directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj, Luis Popa,anunța la finalul anului trecut că urmează o nouă negociere a prețului pe care îl vor plăti oamenii pentru ridicare gunoiului. Negocierea, între între operatorul de salubrizare, reprezentanţii ADIS Gorj şi câţiva primari s-a încheiat cum nu se poate mai rău pentru omul de rând: o majorate de câțiva lei. Primarii spun că impactul asupra propulației a fost unul negativ.

„Până acum oamenii au plătit 8 lei pe membru de familie pentru serviciul de ridicare a gunoiului. Nu a fost o sumă deloc mică și ușor de suportat, mai ales pentru acele familii cu posibilități materiale reduse, dar care sunt mai numeroase. Nu știu ce ne vom face cu noile tarife. Un calcul simplu ne arată că se va ajunge la aproximativ 11 lei pe membru de familie. Este destul de mult, deja am simțit un impact negativ din partea populației la auzul acestei vești, dar nu avem ce face. Nu se poate să rămânem cu gunoaiele pe jos, pentru că asta se va întâmpla dacă nu plătim. Polaris nu va mai veni să ridice gunoiul. Toate comunele sunt în această situație și va trebui să ne conformăm, indiferent de cât de greu ne va fi”, a afirmat primarul comunei Schela, Gabriel Deteșan.

Într-o perioadă în care toate se scumpesc, unii oameni spun că nici nu se mai miră de această majorare.

„Am auzit vorbind niște vecini. Nu ne mai miră nimic, totul se scumpește numai veniturile noastre rămân mici. Nu știu unde vor să ajungă acești guvernanți. Nu știu cât o să mai rabde și oamenii pentru că s-a ajuns prea departe, nu îți mai permiți să plătești nici utilitățile din banii pe care îi câștigi, de trai bun nici nu mai poate fi vorba”, a afirmat un localnic din comuna Schela.

Vizualizări: 1,154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: