Condiţie pentru a nu fi pierdute subvenţiile APIA

Ministerul Agriculturii a acordat prin Direcţia Agricolă Gorj suma de 176.000 de lei pentru efectuarea amenajamentelor pastorale, fără de care începând cu anul viitor s-ar pierde o serie de subvenţii de către fermieri. „Fără aceste studii pedologice, fără aceste amenajamente pastorale, din 2019 primăriile nu vor mai putea concesiona acele islazuri, acele păşuni, către populaţie sau către asociaţii de crescători de animale, iar persoanele fizice, fermierii care au peste 0,30 ha nu vor mai putea lua subvenţii de la APIA”, a spus directorul Direcţiei Agricole Gorj.

În cazul în care consiliile locale nu deţin specialişti pentru a face parte din grupul de lucru pentru întocmirea proiectelor de amenajamente pastorale, consiliul local va mandata o persoană cu responsabilităţi pe Registrul Agricol pentru a prelua activităţile pentru întocmirea amenajamentului pastoral al unităţii administrative teritoriale respective.

Măsura este prevăzută din 2013, dar implementarea a tot fost amânată, acesta fiind ultimul an. „Încercăm să facem măcar suprafeţele importante, e greu cu suprafeţele persoanelor fizice”, a spus directorul Tănăsescu. (A.A.)

Vizualizări: 2,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: