Creţan a părăsit „Univers”: Marciuc şi Căldăruşe m-au faultat!

Sindicatul Lignitul Oltenia, condus de Constantin Creţan, nu mai este afiliat la Federaţia Univers, condusă la nivel de CE Oltenia de Adrian Marciuc şi Gabriel Căldăruşe. Sindicalistul spune că şi-a căutat altă federaţie pentru că nu a fost sprijinit de colegii de la Gorj la alegerile din luna mai, când a candidat pentru un post de conducere la nivelul „Univers”. 

Transferul s-a produs recent, spune Paul Constantinescu, vicepreşedintele Federaţiei Energetica. „Sindicatele domnului Creţan şi ale domnului Dumitru au venit la noi în federaţie. Au împreună undeva la 100 de membri. Au făcut adresă de mai multe luni, dar sunt oficial în Federaţia Energetica de o săptămână. Când au avut consiliul la Federaţia «Univers» au anunţat oficial desprinderea din «Univers» şi trecerea la Federaţia Energetica. Au spus că nu se mai regăseau acolo”, a declarat Paul Constantinescu.

Supărat că nu a prins funcţie

Constantin Creţan spune că nu avea de ce să rămână alături de sindicaliştii care nu l-au ajutat când a avut nevoie. „Sunt mai multe motive. Am candidat la Consiliul Federal la o funcţie de preşedinte executiv al Federaţiei «Univers», am primit 140 de voturi din ţară, iar colegii mei de la Gorj, în speţă Marciuc, Căldăruşe, nu m-au votat. Mai îmi trebuiau 40 de voturi şi eram prim-vicepreşedinte. Nu poţi să ai asemenea colegi care îşi faultează un coleg al lor, ţinând buletinele de vot în buzunar. Asta a fost picătura ce a umplut paharul. Eu am fost primul în Federaţia Univers, cu sindicatele independente. I-am primit în federaţie”, a explicat Constantin Creţan.   

„Energetica” este una dintre federaţiile semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă la nivel de CE Oltenia. Îi reprezintă pe cei 430 de salariaţi de la Cariera Husnicioara, judeţul Mehedinţi, din sindicatul condus de Paul Constantinescu. Şi cei 130 de membrii ai Sindicatului Dreptatea din bazinul Jilţ sunt afiliaţi la „Energetica”.

Nici Creţan nu rămâne fără funcţie în federaţie. Cei de la Energetica vor să creeze un departament la Târgu Jiu şi să-l pună coordonator. Au solicitat deja un spaţiu la CE Oltenia, iar comisia mixtă a fost de acord. Nu s-a stabilit însă clădirea în care va fi amenajat acest departament.  

Vizualizări: 2,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: