Cum a fost prins șeful de post din Peștișani în timp ce lua mită de la șoferi

Câteva sute de lei l-au băgat după gratii pe șeful de post din comuna gorjeană Peștișani. El a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost prins în flagrant când a luat mită. 

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul Județean, polițistul a cerut mită 500 de lei unui conducător auto pentru „a închide ochii” la neregulile pe care le descoperise atunci când l-a tras pe dreapta.

 „Din materialul probatoriu administrat până în prezent rezultă suspiciunea rezonabilă că în data de 24.08.2020, în jurul orelor 15:00, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, efectuând un control în trafic pe sectorul de drum Gureni Peştişani, de pe raza comunei Peştişani, jud. Gorj, împreună cu alte persoane, cu ocazia opririi în trafic pentru control a autoturismului marca Mitsubishi cu nr. de înmatriculare ..., care avea tractat un motocompresor cu nr. de înmatriculare .... care nu avea inspecţia tehnică periodică valabilă (I.T.P.), suspectul nu a dispus măsurile legale constând în sancționarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă şi ridicarea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

 Totodată, suspectul nu a evidențiat în raportul întocmit, împrejurările privind oprirea vehiculelor susmenționate, solicitând conducătorului auto să remită cu titlu de mită o sumă de bani unei angajate a SC... SRL, urmând ca angajata să remită ulterior respectiva sumă (500 de lei) agentului de poliţie, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, conform celor sus-menţionate”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul Județean.

Mită de la o polițistă sub acoperire

În luna martie a acestui an, polițistul din Peștișani a tras pe dreapta o șoferiță care depășise pe linia continuă. Pentru a scăpa de sanțiune șoferița i-a oferit polițistului 850 de lei, iar omul legii i-a bagat în buzunar. Din păcate pentru acesta, femeia pe care o oprise în trafic s-a dovedit a fi o polițistă sub acoperire.

 „De asemenea, a mai rezultat că agentul de poliție a primit, la data de 09.03.2023, orele 12:00, cu titlu de mită, de la investigatoarea cu identitatea..., suma de 850 de lei, (şase bancnote în cupiură de 100 de lei fiecare, o bancnotă în cupiură de 200 de lei şi o bancnotă în cupiură de 50 de lei), pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a nu aplica măsura suspendării permisului de conducere pentru abaterea constatată, respectiv depăşire prin loc interzis prin călcarea liniei continue. Agentul de poliție a procedat la întocmirea în fals a unui proces-verbal de contravenţie, în care a consemnat, contrar adevărului, că persoana respectivă ar fi săvârşit în calitate de pieton abaterea contravenţională constând în traversarea neregulamentară.

Copia procesului verbal de sancționare contravenţională nu a fost înmânată de către suspect persoanei în cauză”, se mai arată în același comunicat.

Vizualizări: 2,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: