Cum a reușit o gorjeancă să ateste cinci produse montane

O familie de oieri din Baia de Fier duce tradiția mai departe și a reușit să ateste cinci produse montane. Este vorba de brânza de burduf, unt, urdă, telemea și laptele covăsit pe care le produce Monica Panduru după rețetele tradiționale moștenite din bunici.

"400 de oi, 40 de vaci, 5 produse atestate ca produs montan în Baia de Fier-o viață petrecută de mic copil în preajma animalelor. Este povestea, pe scurt a Monicăi Ileana Panduru. Născută la Novaci, într-o familie de oieri, măritată la Baia de Fier tot într-o familie asemenea. Nu concepe să facă altceva, decât să ducă tradiția mai departe și să se dezvolte. Și pentru că face asta de-o viață, se străduiește ca produsele sale să ajungă pe masă la cât mai mulți oameni", descriu povestea gorjencei cei de la Visit Baia de Fier. 

Bunătățile pregătite de familia Panduru ajung pe masa multor turiști. "Fie că sunt turiștii care servesc masa la pensiunile din zonă, fie că sunt cei care tranzitează zona și o găsesc în weekend la chioșcul din centrul comunei, fie că vin direct acasă, Monica Panduru îi așteaptă pe toți cu aceiași bucurie în privire. Calitatea produselor sale este certificată prin atestatul de "produs montan" pentru brânza de burduf, unt, urdă, telemea sau laptele covăsit pe care le produce", mai notează administratorii paginii care promovează oamenii și locurile frumoase din Baia de Fier, o zonă tot mai atractivă pentru turiști din toată lumea. 

      

Galerie foto





Vizualizări: 3,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: