Cum alegi elevatorul auto potrivit pentru nevoile garajului tău?

Știați cu un elevator auto nu este necesar doar pentru depanarea mașinilor sau geometria roților? Puteți opta pentru un elevator auto foarfeca sau un elevator auto 2 coloane ca utilaj care să vă servească la ordonarea garajelor și la depozitarea automobilelor.

Elevatoarele auto sunt făcute pentru a ridica mașini. Dar de ce să le ridicați doar atunci când au nevoie de reparații? La fel de bine puteți să le țineți la aproape doi metri de sol pentru a putea folosi spațiul de sub ele, mai ales dacă este vorba de un automobil decapotabil pe care nu-l scoateți din garaj decât în zilele cu soare de vară.

De cât spațiu ai nevoie pentru instalarea unui elevator auto în garaj?

Deși se folosesc mai mult în ateliere, elevatoarele auto parcă sunt special concepute pentru optimizarea spațiului dintr-un garaj. Nu sunt pretențioase, iar suprafața necesară de instalare trebuie doar să le permită să funcționeze normal fără a fi obstrucționate de înălțimea tavanului.

De asemenea, locul în care sunt instalate trebuie să fie un loc sigur, unde nu există riscul de producere a unui incendiu, iar podeaua permite instalarea unui elevator auto. În general, fiecare producător de elevatoare auto are anumite cerințe legate de podea și de tipul de beton din care trebuie ea turnată pentru a putea îndeplini cerințele de instalare ale unui anumit utilaj. De aceea, dacă nu sunteți convinși că podeaua garajului dumneavoastră îndeplinește aceste cerințe, este recomandat să luați legătura cu constructorul pentru a-i verifica materialul din care este turnată.

Cât poate ridica un elevator și pentru ce fel de mașini se pretează?

Elevatoarele auto pot ridica mașini mici, SUV-uri și chiar motostivuitoare. Iar ca să verificați dacă elevatorul ales de dumneavoastră poate ridica automobilul pe care doriți să-l stivuiți în garaj, tot ce trebuie să faceți este să vedeți dacă greutatea mașinii se încadrează în sarcina maximă de ridicare a elevatorului. În general, cu un elevator auto cu două coloane nu ar trebui să aveți probleme pentru niciun fel de automobil de familie. Dar verificați totuși ca masa mașinii să nu fie prea mare.

În plus, în cazul în care vreți să păstrați în garaj un SUV urcat pe elevator, verificați dacă înălțimea garajului vă permite sau nu acest lucru. Ideea nu este să vă aglomerați și mai mult garajul cu utilaje pe care nu le puteți folosi, ci să profitați la maxim de spațiul liber de care dispuneți pe verticală.

Cum se instalează un elevator în garaj?

Contra cost, cele mai multe firme care comercializează elevatoare auto oferă și servicii de montaj. Iar această variantă este cea mai comodă și pentru dumneavoastră. Elevatoarele auto sunt niște mecanisme care au la bază principii simple de funcționare, dar pe de altă parte, pentru a putea fi folosite în deplină siguranță, trebuie montate de specialiști în domeniu, persoane autorizate pentru un astfel de serviciu și cu experiența necesară.

Dacă veți colabora cu o firmă specializată în montajul elevatoarelor încă de la început, aceasta se va asigura că utilajul este bine ancorat și de asemenea, funcționează în parametri normali astfel încât dumneavoastră să nu vă expuneți niciunui risc. De asemenea, specialiștii vă vor da sfaturi și indicații în legătură cu modul de utilizare și vă vor răspunde la orice întrebări aveți, legate de elevator și procesul de ridicare.

De unde puteți afla mai multe lucruri despre modul de funcționare al elevatoarelor?

Este o idee bună ca atunci când investiți într-un elevator auto să mergeți să-l ridicați personal de la depozitul magazinului de unde îl cumpărați. Astfel aveți ocazia să-l comparați și cu alte modele de elevatoare și să discutați cu profesioniștii în legătură cu proprietățile acestuia.

În funcție de locul unde doriți să-l instalați și modul în care vreți să-l folosiți, vi se pot recomanda diferite tipuri de elevatoare auto și de aceea o ședință de consultanță nu v-ar strica înainte de a face investiția.

Dacă veți folosi elevatorul auto strict cu scopul de a face puțină ordine în garaj și a optimiza utilizarea spațiului din interior, nu vă aruncați la elevatoare auto scumpe, sau elevatoare auto special concepute pentru o anumită marcă de mașini. Ceea ce urmăriți este ridicarea automobilelor pe care le dețineți și de aceea, atâta timp cât poate fi folosit în siguranță, orice elevator auto este potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Vizualizări: 1,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: