Ford a lansat Puma, primul vehicul hibrid construit in Romania

Constructorul auto american Ford a lansat marti, la Craiova, productia noului Puma, primul vehicul hibrid construit in Romania, o investitie de 200 de milioane de euro.

Oferit cu tehnologia avansata de propulsie electrica EcoBoost Hybrid de 48 de volti, noul crossover compact inspirat din gama SUV-urilor este primul vehicul hibrid fabricat in Romania.

Pentru a sustine productia noului model Puma, Ford a demarat anul trecut un amplu proces de angajare a aproximativ 1.700 de oameni si a investit aproximativ 200 de milioane de euro in uzina sa din Craiova. Investitia totala a Ford la Craiova se ridica la aproximativ 1,5 miliarde de euro de la preluarea uzinei in 2008.

"Noua Puma reprezinta urmatorul capitol din filosofia de design a Ford centrata pe om, care va consolida marca Ford in Europa in ceea ce priveste calitatea, multitudinea de tehnologii si placerea de a conduce. Nu am nicio indoiala ca Puma va avea un succes urias in toata Europa", a declarat Stuart Rowley, presedintele Ford Europa, citat intr-un comunicat de presa.

Pe langa tehnologia de motorizare mild-hybrid, Ford Puma dispune de un spatiu de incarcare de 456 litri, inclusiv Ford MegaBox. Totodata noul model produs la Craiova vine cu tehnologii ce confera incredere, printre care Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire (Adaptive Cruise Control with Start & Stop), Sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere (Speed Sign Recognition) si Sistemul de centrare pe mijlocul benzii (Lane Centring).

Ford Puma prezinta caracteristici de confort premium, cum ar fi scaunele cu masaj lombar, primele de acest fel din segment, precizeaza compania.

Ford Romania are in prezent aproximativ 6.000 de angajati care, pentru prima data de la preluarea uzinei din Craiova in 2008, vor fabrica in paralel doua vehicule.

Noul Puma va fi disponibil spre vanzare la sfarsitul acestui an si va fi comercializat pe toate pietele europene Ford.

Vizualizări: 1,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: