Cum fierbi ouale de Paste ca sa nu se crape! Sfaturi de la gospodine

Desi la prima vedere pare foarte usor sa vopsesti ouale de Paste, se pare ca aceasta operatiune nu este atat de lejera cum pare. Daca fierbi ouale prea mult risti ca ele sa se crape, daca sunt moi, nu ai noroc cand ciocnesti.

Pentru a le fierbe ca la carte alege o oala in functie de numarul lor. Ouale se asaza in asa fel incat sa acopere tot fundul recipiendului, asa ca atunci cand apa incepe sa clocoteasca, ele nu vor avea spatiu sa se miste si sa se ciocneasca intre ele.

Uite cum trebuie sa fierbi ouale de Paste ca sa nu se crape! Sfaturi de la gospodine extrem de pricepute!

Alt lucru de care trebuie tinut cont este acela ca ouale trebuie tinute la temperatura camerei inainte de a fi puse la fiert, deci, niciodata, sa nu le iei din frigider si sa le pui pe foc.


In apa in care fierbi ouale pune si o lingurita de otet. Otetul ajuta la intarirea cojii si face ca ouale sa nu se sparga.

Vezi care sunt trucurile de care trebuie sa tii cont cand vopsesti ouale de Paste aici.

Vizualizări: 2,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: