Cum i-a înşelat Ruşeţ pe mineri atunci când era sindicalist

Un avocat din Târgu-Jiu a dezvăluit ieri cum senatorul Ion Ruşeţ a lăsat mai mulţi mineri fără zeci de milioane de lei, pe vremea când era „apărătorul“ lor în faţa administraţiei CE Turceni. Gheorghe Pecingină are drept clienţi foşti mineri de la Mina Tehomir care şi-au lăsat lămpaşele cu gândul că pleacă acasă cu 17 salarii compensatorii, aşa cum scria în contractul de muncă. Ruşeţ a fost de acord să semneze un protocol pentru ca minerii să primească doar opt salarii.

Ruşeţ este de partea minerilor doar dacă nu are cum să le facă rău. Deşi acum se arată mare apărător al ortacilor din poziţia de preşedinte interimar al PDL Gorj, în calitate de lider de sindicat le-ar fi tras o mare ţeapă minerilor, daca oamenii nu ar fi intervenit la instanţă. Vorbim de disponibilizaţii din 2009 de la Mina Tehomir.

În contractul colectiv de muncă erau prevăzute 17 salarii pentru disponibilizaţii care îndeplineau vârsta de pensionare. În această situaţie erau 21 de persoane. Problema a apărut în momentul în care între administraţia Complexului Energetic Turceni şi sindicatele, conduse atunci de Florin Trofin şi Ion Ruşeţ, a fost semnat un protocol prin care in loc de 17 salarii angajaţii urmau sa primească doar 8. Ortacii au acţionat însă  în instanţă aceasta decizie si au câştigat. Acum, complexul trebuie sa le plătească salariile prevăzute in contractul colectiv de munca.

„Protocolul semnat de administraţie şi sindicate nu a fost valabil in fata instanţei, astfel că cei 21 de angajaţi vor primi câte salarii scrie în contractul colectiv de muncă, respectiv 17, nu opt, aşa cum liderii de sindicat au fost de acord. Această sentinţă este dată de Curtea de Apel Craiova şi este definitivă şi irevocabilă. Oamenii au început deja sa îşi primească din bani“, a declarat avocatul Gheorghe Pecingină.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: